Hirdetés

Ultrák csatája a PC World oldalain



|

Magazinunk szeptemberi számába összegyűjtöttük a hazánkban kapható ultrabookokat, hogy egy epikus csatában megtaláljuk a legjobb vételeket. Bemutatjuk a legjobb SSD-vételeket is, valamint a gépépítőknek is hasznos tanácsokat adunk. E havi teljes verziónk az Ashampoo Uninstaller 4.

Hirdetés

Az ultrabookok könnyűek, erősek és jól hasznosítják az energiájukat. E modellek ráadásul lassan elérik az elfogadható árszintet, így a PC World szeptemberi számába egy ringbe küldtük a legjobb hazai ultrákat (Dell XPS 13, Acer Aspire S5, Lenovo U 310, HP Folio 13, Sony T13, ASUS UX32VD, Samsung New Series 9 és Fujitsu LifeBook U772), amelyek teljesítményét több mutató alapján is lemértük, hogy kiválasszuk a Macbook Air legméltóbb kihívóját.

 


Emellett azoknak is kedveskedünk, akik saját maguk szeretik összeállítani a konfigurációjukat. Gépépítési tanácsadó cikkünkben három tipikus felhasználási területhez kínálunk hasznosítható tanácsokat, valamint három olyan általunk megálmodott konfigurációt, amelyek véleményünk szerint a legjobb ár-érték arányt biztosítják. Nem rejtjük véka alá azon véleményünket sem, hogy bizony érdemes már SSD-ben gondolkodni, mivel ezen háttértárak árai szintén elérték a megfizethető szintet. Ma már 25 ezer forintért szert tehetünk egy 120 GB-os SSD-re, amellyel alaposan felgyorsíthatjuk a Windows működését.

Természetesen a szoftveres világ történései mellett sem megyünk el szó nélkül. Ítéletet mondunk a végleges Windows 8 felett, amely kapcsán bemutatjuk, hogy miként lehet egyszerűen - és üzembiztosan - egy USB-ről indítható rendszert készíteni abból, valamint további hasznos tippeket is adunk a redmondiak új platformjához. Ezen felül bemutatjuk a legjobb vizuális fejlesztőeszközöket, amelyekkel programozói ismeretek nélkül is kifejleszthetjük saját játékunkat, valamint a legjobb életmentő Linux eszközöket, sőt a linuxos 3D-gyorsítás borús helyzetével is foglalkozunk.

További témáink részletesebben:



Mit tartogat a jövő?

A PC World ezúttal jóslásokba bocsátkozik. Ám nem kockáztatunk, hiszen kártyák, varázsgömbök és ingák helyett olyan fejlesztéseket gyűjtöttünk össze, amelyek meghatározhatják az informatikai elkövetkező 5-10 évét.

Otthoni megfigyelőrendszer

Sokan a beállítás nehézségei miatt nem vágnak bele otthoni megfigyelőkamera telepítésébe. A feladat valóban nem könnyű, de szerencsére vannak gyümölcsöző próbálkozások.

Életmentő Linux

Nagy baj van, amikor már el sem indul a gép, de még ne adjuk fel a reményt. Az újraélesztésben windowsos és linuxos rendszerek esetében is segíthetnek a Live Linux CD jellegű, helyreállításra szokosodott disztribúciók.

Vizuális programozási eszközök

Az utolsó általad ismert programozási nyelv a BASIC vagy a Pascal volt? Akkor ideje lassan frissíteni, az algoritmikus gimnasztikától elszokott elméknek sokat segíthet egy kis vizuális támogatás.

 

A magazinunk digitális változatát a d-pcw oldalunkon keresztül szerezheted be!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.