Hirdetés

Suarez szerint manipulálták a harapásáról készült képet



|

Az uruguayiak szerint Photoshoppal hangsúlyozták Chiellini vállán a harapásnyomot.

Hirdetés

Luis Suarez, az Uruguay játékosa hosszú eltiltásra számíthat, miután a felvételek szerint vállon harapta Giorgio Chiellinit, az olasz vállogatott játékosát egy világbajnoki meccsen. Uruguay Labdarúgó Szövetsége feljelentést tett, szerintük a Chiellini válláról készült képeket Photoshoppal manipulálták, hogy az állítólagos harapásnyomok durvábbnak tűnjenek. Suarez száját szorongatva a földre esett az incidens után, Chiellini pedig tiltakozva lehúzta a pólója ujját.

Hirdetés

Bár a játékvezető nem látta Suarez szabálytalankodását, a FIFA irányító testülete mégis megvádolta az uruguayi játékost az eset miatt; valószínűleg eltiltják az idei Világbajnokságtól, és hosszabb távú eltiltásra is számíthat. Uruguay igyekszik megvédeni legfontosabb játékosát, akit a világ egyik legtehetségesebb csatárának tartanak.

Suarez a földön a harapás után

Alejandro Balbi, Suarez ügyvédje szerint védence az áldozat. „Minden lehetséges érvet és módszert felsorakoztatunk, hogy Luis a lehető legjobban jöjjön ki az ügyből” – mondta el Balbi. „Nem szabad elfelejtenünk, hogy sok riválisunk van, és mi is lehetünk házigazdák a jövőben. Afelől sincs kétség, hogy Suarez sokak szemében szálka” – tette hozzá az ügyvéd. Diego Lugano, az uruguayiak csapatkapitánya szerint a TV-felvételeken nem látszik semmi.

„Az incidens a pályán történt” – mondta el Suarez egy meccs utáni interjúban. „Szorosan egymás mellett álltunk, ő állon vágott engem a vállával, és még a szemen is ütött.” Chiellini szerint máshogy történt. „Suarez sunyi, és meg fogja úszni, mert a FIFA játszatni akarja a sztárjait. Kíváncsi vagyok, fel merik-e majd használni a videókat ellene.”


Hasonló esetre találhatunk más példát is Suarez múltjában. 2010-ben két játék erejéig felfüggesztették, miután megharapta a SV Eindhoven játékosát, Otman Bakkal-t. Később, 2013-ban 10 meccses eltiltást kapott, szintént harapásért; akkor Branislav Ivanovic-ot, a Chelsea játékosát egy Liverpool-Chelsea mérkőzésen, az angol ligában támadta meg. 2011-ben nyolc meccstől tiltották el, a Manchester United játékosa, Patrice Evra irányába tett rasszista megnyilvánulásaiért.

Suarez nagy harapásai

Uruguay szombaton Kolumbiával mérkőzik meg, a FIFA minél gyorsabban igyekszik megoldani a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.