Hirdetés

USA: a lakosok nem törődnek az adatbiztonsággal



|

Az Egyesült Államok lakosai nem törődnek az adatbiztonsággal, áll egy publikált jelentésben.

Hirdetés

Időről időre közzéteszik a leggyakrabban előforduló jelszavak listáját (pl. 123456, password, stb.), amelyet a legkönnyebben törnek fel azok, akiknek az „adatlopás” a szakmájuk. Ugyanakkor a mai időkben mindennél fontosabb a megfelelő adatvédelem, de ezzel úgy látszik, az amerikaiak nagy része nem törődik.

Hirdetés

Emiatt megdöbbentő az a jelentés, amelyet a Consumer Reports tett közzé. Az Egyesült Államok lakosai közül kb. 45 millióan nem törődnek azzal, hogy adataik megfelelő biztonságban legyenek, és nagy részük azzal sem törődik, hogy egy média által közzétett adatlopás-jelentés után növelje saját adatainak védelmét. A visszaélések elkerülése végett nem szabad ugyanazon jelszavakat több oldalon is használni, főleg, hogyha a fiókadatok ugyanazon e-mailhez vannak kötve, illetve az is kerülendő, hogy közösségi oldalakon magánjellegű dolgokat posztoljon az ember. 

(Kép forrása: Fitsnews)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.