Hirdetés

USA: nem akarjuk kivégezni Snowdent



|

Az államügyész szerint megalapozatlan a férfi oroszoktól kért menedékkérelme.

Hirdetés

Az NSA-botrány elmúlt hétben történt fejleményeit tegnap röviden összefoglaltuk, ám pár órával később befutott egy újabb releváns érdekesség, ugyanis a CBS News birtokába került Eric Holder államügyész az orosz menedékkérelmi döntéshozóknak még július 23-án küldött levele.


A dokumentum szerint a moszkvai repülőtéren rostokló Edward Snowden az oroszoktól kért átmeneti menedékkérelme gyengécske, ugyanis az indoklásban szereplő halálbüntetéses és kínzásos félelmek teljesen alaptalanok, a férfi polgári bíróság előtt teljesen korrekt pert kapna. Az ügyészség nem kíván halálbüntetést kérni, még ha ezt bizonyos körülmények közt meg is tehetné.


Holder közbenjárása ellenére az oroszok a saját indokaik mellett már valószínűleg „csak azért sem” alapon továbbra sem hajlanak Snowden kiadására, noha felettébb boldogok lennének, ha végre el tudna utazni Venezuelába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.