Hirdetés

Utazd át a fővárost egyetlen app-pal!



|

Helsinki azon dolgozik, hogy egyetlen applikációval minden tömegközlekedési szolgáltatás elérhető legyen.

Hirdetés

Miközben a BKK legnagyobb fejlesztéseként jegyautomatákkal tervezi kiváltani a pénztárakat, Európa néhány országában kissé más volumenű feladatokat szeretnének megoldani. A legfrissebb hírekben Finnország szerepel, akik Helsinki tömegközlekedését tervezik egységesíteni. A cél, hogy egyetlen okostelefonos applikáció segítségével beutazhassuk a fővárost, amivel az útvonal tervezésén felül a jegyvásárlást is elintézhetjük.

 

Hirdetés

 

A főváros döntéshozói belátták, hogy a külföldiek és az autóvásárlást maguknak már nem megengedhető helyi fiatalok egyre szívesebben használják a technika vívmányait. A cél, hogy egy olyan applikációt hozzanak létre, ami a közlekedés teljes területét lefedi, azaz buszokra, villamosokra is vásárolhassanak jegyet, vagy adott esetben kerékpárt bérelhessenek a felhasználók. A projekt tesztelése most indult, amitől nemcsak a forgalom és a légszennyezettség csökkentését, de az utazási költségek racionalizálását is várják az illetékesek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.