Hirdetés

Utólagos AVI tömörítés



|

Hirdetés

Minősége jó, ám nagy helyet foglal: van olyan program, amellyel utólagosan még csökkenteni tudnám a helyigényt, minőségromlás nélkül?Mivel ebben az esetben a hang még nyers, annak tömörítésében is nagy tartalékok rejlenek. AVI állományok újrakódolásához és javítgatásához kiváló eszköz a már említett ingyenes VirtualDUB. Indítás után töltsük be a gyógykezelni kívánt felvételt (File/Open menü). Mivel a kép már megfelelően tömörítve van, a Video menüben válasszuk a Direct Stream Copy opciót, így a video adatok minden változtatás nélkül kerülnek másolásra. Az Audi/Full Processing mode kijelölésével beállíthatóvá válik a hang tömörítése az Audio/Compression dialógusban. A rendszer felsorolja a rendelkezésre álló (gépünkre telepített) hangtömörítő modulokat a bal oldali listában, jobb oldalon a kiválasztott modullal és feldolgozandó hangsávval használható minőség beállítások közül választhatunk.




Célszerű ismert és egyúttal jó tömörítés/minőség arányt kínáló kodek kiválasztása, ilyen az MPEG Layer 3 (MP3) vagy a Windows Media Audio. A File/Save as AVI menüben új állományba mentve történik meg a - legalábbis kizárólag hang tömörítésekor - nem túlságosan időigényes konverzió.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.