Hirdetés

Vajon fontosabb az Apple az amerikai nemzetbiztonságnál?



|

A republikánus elnökjelöltek egybehangzó véleménye szerint nem.

Hirdetés

Miközben a Google, az Amazon, a Microsoft, a Facebook és a többi tech cég a bíróságon is támogatná az Apple-t az FBI-jal és az amerikai kormánnyal folytatott titkosítási kérdésben, addig mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a republikánus elnökjelöltek közül egy barátja sincs az almás vállalatnak és Tim Cooknak. 

Hirdetés

A jelöltek mind kritizálták a legutóbbi vitán az Apple-t és a hozzáállását. Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich és Ben Carson mind a kormány oldalára álltak abban a kérdésben, hogy Amerikának kellene-e kényszeríteni a kérdéses iPhone feloldását. 

Az Apple a bírói utasítás ellenére is megtagadta az együttműködést, és a cég szerint az FBI kérésére létrehozandó egyedi szoftver precedensértéket teremtene, és az amerikai kormány mellett a világ más kormányai számára is hozzáférést jelentene az állampolgárok titkosított adataihoz. 

Erre a kijelentésre már rengeteg logikus ellenérvet is hallottunk, persze a legutóbbi vita nem csak ezekről szólt. 

Rubio szerint például az Apple helyzetleírása nem pontos. Szerinte az Apple-től nem a titkosításba kérnek hátsó kaput - ezt korábban egyébként az FBI vezetője is hangsúlyozta. 

Rubio azt mondja, az Apple nem áll Amerika nemzetbiztonsága fölött, nem fontosabb annál. 

Többen marketingfogásnak tartják az Apple tiltakozását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.