Hirdetés

"Változások" a Windows Vista körül



|

Hirdetés

Az elmondottak közül a legnagyobb hírértékkel talán az a kijelentés bír, miszerint előfordulhat, hogy a hátralevő idő nem lesz elég a fejlesztés befejezésére. Allchin egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy ha bármi olyan akadályt észlel, amely minőségi problémákat vet fel a Vistával kapcsolatban, előfordulhat, hogy elcsúsztatják a megjelenést.

Ami a Beta 2 világgá kürtölt elmaradását illeti, a változás egyáltalán nem nagy horderejű. A Microsoft eddig is és ezután is "felcímkézi" az éppen készülő terméket a fejlesztés egy-egy fontosabb pillanatában. Ilyen címkék voltak korábban az úgynevezett "mérföldkövek", a Beta-változatok, a kiadásra jelölt RC-k, és a gyártásra kész RTM változat. A Vista esetében annyi változás történt, hogy a Beta 1 megjelenése után, ősszel a Microsoft belekezdett a CTP (Community Technology Preview) programba: havonta (illetve november óta ritkábban) biztosított egy-egy új tesztváltozatot a zárt körű tesztelői csoport számára.

Allchin nyilatkozatából mindössze az derül ki, hogy nem lesz nagy, színes "Beta 2" matrica, amit majd ráragasztanak a Vista egyik fejlesztés közbeni állapotára, hanem folytatják tovább a CTP-k kiadását, amelyek közül a következő kettőt (februrár és április) "Beta 2"-nek nevezik majd. A második negyedévben — egyes információk szerint április 12-én — megjelenő CTP változat a Costumer Preview Program (CPP) keretében szélesebb felhasználói réteg számára lesz elérhető, de hogy konkrétan kik és milyen formában férhetnek majd ehhez hozzá, az egyelőre nem tisztázott.

Tehát elmarad és mégsem marad el a Windows Vista Beta 2. Lássuk be, teljesen lényegtelen, hogy az operációs rendszer fejlesztésének egy adott pontján milyen színű vagy feliratú címkét ragasztanak az éppen aktuális állapotra, legyen az Beta 2, CTP vagy CTP, ami egyben Beta 2 is. Ennél talán sokkal fontosabb a kiadást megelőző alapos és széles körű tesztelés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.