Hirdetés

Védett lesz a Windows Update



|

Hirdetés

A védelem megköveteli majd, hogy minden egyes Windows XP és Windows 2000 felhasználó bizonyítsa példányának eredetiségét, mielőtt megkezdheti a szoftverek letöltését - jelentette be a cég kedden. A letöltési oldalak eredetiség-vizsgálattal való ellátása a Microsoft kalóz-ellenes stratégiájának részét képezi.

A "zárakat" a Download Center és a Windows Update weboldalakon helyezi el a Microsoft, amelyekről többek közt a Windows Media Player és az új Windows AntiSpyware termékek, valamint a Microsoft termékek biztonsági gyorsjavításait lehetett letölteni. Az automatikus frissítések igénybe vételéhez nem kell bizonyítani az eredetiséget - mondta el David Lazar, a Microsoft Windows Client csoportjának egyik igazgatója. A szoftver-óriás szeptember óta teszeli a zárat a Download Center oldalán, és a Microsoft szerint eddig 5 millió felhasználó vállalkozott az önkéntes tesztelésre.

Mielőtt a Microsoft 2005 közepétől minden felhasználótól megkövetelné az eredetiségvizsgálatot, február 7-től a jelenleg 5 különböző nyelvű Windows XP verzióról 25-re szándékozza kiterjeszteni ellenőrzést, továbbá a a Download Center-en keresztül elérhető szoftverek legnagyobb részére is. Szintén február 7-től azok a Download Center-látogatók is kötelesek lesznek részt venni a tesztben, akik norvég-, cseh-, vagy egyszerűsített kínai nyelvezetű Windows verzióhoz szeretnének szoftvereket letölteni - tehát bizonyítaniuk kell Windows példányuk eredetiségét. Azok a felhasználók, akik a teszt során fedezik fel, hogy Windows példányuk hamisítvány, ajánlatot kapnak a Windows kedvezményes megvásárlására. A régiónként akár jelentős mértékű árengedmény igénybe vételéhez a felhasználóknak be kell bizonyítaniuk, hogy rávették őket a kalóz-Windows megvásárlására, miközben valódi szoftvert szerettek volna vásárolni. Ezt például egy kalóz-jelentés, a vásárlás igazolásának vagy egy CD-ROM beküldésével tehetik meg.

A szoftverek hamisítása nagyon fontos kérdés a Microsoft számára. Egyedül az Egyesült Államokban a használt Windows verziók negyede hamisítvány - azonban a fejlett országokban sok felhasználó nem is tud arról, hogy illegális másolatot használ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.