Hirdetés

Vége a telemarketinges zaklatásoknak?



|

Az FCC minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a kéretlen hívások és üzenetek áradata ellen.

Hirdetés

Magyarországon sem ismeretlen fogalom a telemarketing, nem valószínű, hogy létezik olyan ember, akinek nem próbáltak volna még valamit eladni, adományozásra kérni vagy nyereménnyel kecsegtetni telefonon. A probléma az Egyesült Államokban is fennáll, a Federal Communications Commissionhöz is számos panasz érkezik ezekkel a hívásokkal vagy üzenetekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Korábbi fellépéseik, például a "Do Not Call" lista nem javítottak jelentősen az állapotokon, hiszen csak azok a cégek tartották be, akik az FCC felügyelete alá tartoztak. Bár léteznek olyan mobiltelefonos applikációk, amikkel letilthatunk nem kívánatos hívásokat, ezek nem jelentenek megoldást a vezetékes felhasználóknak és nem terjedtek el kellően széles körben.

Az FCC ezért a "Do Not Disturb" jellegű programok fejlesztését támogatja majd, többek között azzal, hogy az adatbázisukban szereplő, minden telemarketinges cég vagy robothívó telefonszámát rendelkezésükre bocsájtják. A szolgáltatók később a kész szoftvereket használva biztosítják majd a hívásszűrés lehetőségét az előfizetők rendelkezésére opcionálisan, akár külön díj ellenében. A kétkedők szerint persze kérdéses, hogy megfelelő pénz ellenében ezek a telemarketinges cégek nem-e tudják majd levetetni magukat a tiltólistáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.