Hirdetés

Vége az internetnek Olaszországban?



|

Regisztrációhoz kötnék a blogolást Prodiék.

Hirdetés

 

A törvénytervezetet már október 12-én elfogadta a Minisztertanács, és meglepő módon egy miniszter sem határolódott el tőle. A törvény lényege annyi lenne, hogy bárkinek, aki blogot, vagy weboldalt üzemeltet, regisztráltatnia kéne magát a Kommunikációs Hivatalnál - és adót fizetni utána, még ha nem is pénzszerzés céljából jött létre az illető oldal.

 

A blogolás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy valaki a gondolatait közzétegye az Interneten, így másokkal megossza - a törvénytervezet pedig ezt gátolná meg. Világszerte minden másodpercben blogok - lehet, hogy Olaszországban megáll ez a folyamat? Vajon hány egyetemi hallgató vállalná fel a regisztrációval járó procedúrát és költségeket?

 

 

levi.jpg
Ricardo Franco Levi

 

 

Ez csak az alapvető szabadságjogok kőbunkóval való agyonverése, de a Levi-Prodi törvénytervezet magára veszi a gogoli köpönyeget, és még tovább megy: bárki, akinek weboldala, vagy blogja van, köteles leszerződni egy kiadóvállalattal, valamint egy regisztrált újságírót is foglalkoztatnia kell. Ehhez azt hiszem, nem is kell kommentár.

 

„Az Internet vége Olaszországban!" - írták több helyen (természetesen blogokon). Valószínűleg igazuk is van - már abban az esetben, ha a tervezet törvényerőre emelkedik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.