Hirdetés

Véget a Lindows körüli márkanév háborúnak



|

Hirdetés

A megegyezés részeként a Lindows beleegyezett, hogy cégnevét szeptember 14-ig Linspire-re változtatja, és nem használja többé a Lindows nevet egyik termékén sem. A San Diego-i cég április óta az új nevet használja legtöbb termékéhez, melyeket globálisan forgalmaz webhelyén, miután jogi vereséget szenvedett Európában. Ezenkívül a Lindows átadja a Lindows.org és a Lindowsos.com domén nevet a Microsoftnak, viszont 2008 júliusáig használhatja a Lindows.com és a Lindowsinc.com neveket, ahonnan a Linspire webhelyére irányítják a felhasználókat. A megegyezésre pénteken került sor, de a részleteket a Lindows csak hétfőn tette közzé a tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott beadványában.

A Microsoft 2001 decembere óta harcolt a Lindows névhasználata ellen. Az USA-n kívül Kanadában, Finnországban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Spanyolországban indított pert a cég ellen. Európában több helyen nyert, de az USA-ban első és másod fokon is vesztett, illetve vesztésre állt. Májusban a fellebbviteli bíróság elvetette a tárgyalás előtti ítélet iránti kérelmét, s ráadásul a bírák úgy instruálták az esküdteket, döntsék el, hogy a „windows” szó köznév volt-e, mielőtt a Microsoft ezen a néven 1985-ben bevezette szoftverét.

A Lindows hétfői SEC beadványából napvilágra kerültek a részletek a cég tervezett tőzsdére viteléről is. E szerint az egyelőre még nem nyereséges cég 4.4 millió részvényét kínálja fel eladásra 9-11 dollár közötti áron, s részvényeinek forgalmazását a Nasdaq tőzsdén kéri, ahol már rövidítést is választott magának (LINE).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.