Hirdetés

Versenyhivatali vizsgálat a Microsoft ellen a Corelbe való befektetés miatt



|

Hirdetés

Az ügy már a megtörténtekor is több, mint gyanús volt, hiszen a Corel az irodai szoftverek piacán a Microsoft egyik legfontosabb versenytársa. Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálata azt kívánja feltárni, hogy a befektetés vajon korlátozza-e a piaci versenyt? A Microsoft Office programcsomagja ugyanis már a tranzakció pillanatában 90 százalékos piaci részesedést mondhatott magáénak, s a veszteséges Corelbe történő 135 millió dolláros befektetés akár a maradék 10 százalék megszerzésére is elegendő lehetne, ha a Corel vezető irodai termékét, a Word Perfect-et sikerülne kiiktatni. A gyanú csak nőtt, amikor röviddel a befektetés után a Corel bejelentette, hogy távozik a Linux operációs rendszer piacáról, ami nyilván egybevág a konkurens Windows-t fejlesztő és forgalmazó Microsoft érdekeivel. A Microsoft természetesen fellebbezetett, s az ezzel kapcsolatos meghallgatás e hónap végén lesz az illetékes kerültei fellebbviteli bíróságon. [IDG.net]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.