Hirdetés

Vérszegény lett a Yahoo "böngészője"



|

Letölthető a Yahoo új böngésző-kiegészítője. Az Axis a készítője szerint újradefiniálja a webes keresés és böngészés fogalmát. Szerintünk nem.

Hirdetés

A nehéz napokat elő Yahoo már régóta pedzegette egy saját böngésző elindítását, ám eddig a terv nem vált konkrétummá. A tegnapi napon azonban az végre megvalósult, igaz csak részben, mivel az Axis csak iOS eszközökön jelent egy különálló alkalmazást, míg PC esetén csupán egy kiegészítőről beszélhetünk, amely a Google Chrome, a Firefox, az Internet Explorer és a Safari böngészőkkel is együtt tud működni.

 



Az Axis egyébként valójában semmilyen elemében sem különleges, a Yahoo nem találta fel a spanyol viaszt. A PC-s verziójánál az alsó sávban megbújó eszköztárába leszúrhatjuk a kedvenc oldalainkat, valamint azon weblapokat, amelyeket később akarunk olvasni. Ezen felül kereshetünk is a bárral az interneten, oldalak és képek után kutatva, úgy hogy közben nem kell egy új felületre navigálnunk, vagyis a Yahoo szóhasználatával élve azonnali válaszokhoz juthatunk.

 

 

Talán e téren beszélhetünk újdonságról, ám mivel a kiegészítő hatékonyságán a Google és a Bing webes felülete messze túltesz, ezért nem hisszük, hogy komoly rajongótáborral fog  rendelkezi a kiegészítő, főként hogy meglehetősen megterheli a gép erőforrásait.

 



Az eszközökön való átjárhatóság jegyében ezen felül a Yahoo kiadta az Axis iOS-es verzióit is, amelyek már letölthetők iPad, illetve iPhone készülékekre. A megoldás ezen esetben bejelentkezett felhasználóknál szinkronizálni tudja a kedvenceket, a kereséseket és a legutóbb meglátogatott weblapokat (ez sem igazán különleges). Sőt a személyes Kezdőoldal (Home Page) ezen elemeket egy helyre tudja gyűjteni. Vagyis az Axis szép, hasznos, ám vélhetően ezen formájában nem számíthat túl nagy sikerre a tengerentúlon, nálunk meg pláne nem. Gyorsan le is tiltjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.