Hirdetés

Veszed, viszed: Sticky Password Pro



|

Ha túl sok jelszót kell megjegyeznünk, és nem akarjuk mindenhol ugyanazt használni, bevethetjük e havi teljes verziónkat, ami ellehetetleníti az adathalászok dolgát.

Hirdetés

Jelszavak tömkelegét kell fejben tartania annak, aki napi rendszerességgel használja az internet nyújtotta szolgáltatásokat. Aki nem figyel a biztonságra, az komoly kockázatnak teheti ki adatait. Két rossz általános megoldás létezik. Vannak, akik mindenhol ugyanazt a jelszót használják, míg mások könnyen megjegyezhető és emiatt megfejthető kódot alkalmaznak.

 

 

A legjobb, ha mindenhol egyedi és kellően bonyolult – kis és nagybetűkkel, számokkal, speciális karakterekkel vegyített – jelszót használunk, amit viszont már tényleg lehetetlenség fejben tartani. A papír jegyzettömbön, cetlin vezetett lista a legrosszabb, amit tehetünk, használjunk inkább egy professzionális jelszómenedzsment programot belépőkulcsaink tárolására, mint amilyen a májusi PC World egyik teljes verziós programja, a Sticky Passworld.

Miért jobb a Pro?



A szoftver ingyenes alapverziója kedvcsinálónak alkalmas, mivel csak 15 jelszavat és egyetlen profilt tud kezelni, míg az általunk kínált fizetős változatnál nem fogunk korlátokkal találkozni. Az alapváltozatot azonban nem tudjuk megkerülni, mivel arról frissíthetünk a májusi magazinunk lemezmellékletén található, a PC World számára készített Pro kiadásra, ami korlátlan ideig használható, egyedüli megkötés, hogy a később megjelenő, 7-es változatra nem lehet majd ingyen átváltani. Az aktiválás menete ráadásul pofonegyszerű: a 7300 forint értékű szoftver speciális telepítőjét megtalálod a lemezmellékleten, kulcsot pedig a terjesztes@pcworld.hu címen tudsz hozzá kérni.

 



A program telepítését követően meg kell majd adnunk azon mesterjelszavunkat, amivel majd hozzáférhetünk a program által generált, weboldalaknál használt bonyolult és egyedi kulcsokhoz. Érdemes körültekintően megválasztani a karaktersorozatot, hiszen minden eltárolt információnk biztonsága ettől függ. Ha ezen túlvagyunk, a képernyőnk közepén csücsülő ablak egy linket ad nekünk az aktiváláshoz. Erre kattintva a beviteli mezőt láthatunk: csak be kell gépelnünk a kapott jelszót, és máris élvezhetjük a Pro verzió összes szolgáltatását.


Egy jelszó mind felett



A program felületén megadhatjuk, hogy mely alkalmazásokat szinkronizálja. Emellett egy a böngészőbeépülő segítségével a korábban már megjegyeztetett jelszavaink is importálhatók. Arra is lehetőségünk van, hogy egy oldalhoz, programhoz több felhasználónevünket és a hozzájuk tartozó jelszavakat is egyszerre eltároljuk. Ez esetben elég a kiválasztottra kattintanunk, és már be is lép a program a kívánt fiókba. A program rendelkezik kiléptető funkcióval is; ha eltávolodnánk gépünktől, akkor a tálcán lévő ikon [Locked] utasításával a megjegyzett jelszavak a feledés homályába merülnek, egészen a mesterjelszó újbóli begépeléséig. Amennyiben tartunk a rendszerünkre telepedett kémprogramok leütéseinket lekövető funkcióitól, a beépített virtuális billentyűzetet érdemes használni, ám a megoldás nem tökéletes, hisz speciális karakterek begépelésére nincs lehetőségünk.

 



Az összetett, szinte feltörhetetlen jelszavak létrehozását beépített kódgenerátor segíti, melynek mindössze egy számot kell megadnunk, ami meghatározza biztonsági kulcsunk hosszúságát. Itt beállítási opciókat is kapunk, és akár speciális karaktereket is hozzáadhatunk a generáláshoz. A regisztrációs űrlapok kitöltésével sem kell bajlódnunk, hiszen létrehozhatunk saját profilt, melyben megadhatjuk azokat az adatokat, amelyeket a legtöbb űrlap kérni szokott. Ezután egy hosszas pötyögést igénylő regisztrációs oldal kitöltését néhány kattintással elintézhetjük. Sajnos az alkalmazás e funkciója még nem működik tökéletesen, ettől eltekintve remek programról van szó.

 



Adatok:


- professzionális jelszókezelő és tároló program
- automatikus űrlapkitöltő és jelszógenerátor
- portable verzió
- korlátlan mennyiségű fiókkezelés
- iPhone verzió
- több identitás kezelése

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.