Hirdetés

Veszélyezteti a WinXP az internet biztonságát?



|

Hirdetés

A szakértő úgy gondolja, a WinXP lehetőséget ad a hackereknek arra, hogy a felhasználók számítógépeit használják DDoS támadásokhoz. A fogyasztói Windows verziók ezidáig nem tették lehetővé a DoS támadások alapját képező hamis forrás IP címet tartalmazó internetes adatcsomagok elküldését, de a WinXP képes erre. A Windows XP várhatóan a számítógépükhöz kevésbé értő felhasználók millióinak rendszerére lesz feltelepítve, lehetőséget adva a hackereknek a minden eddiginél egyszerűbb DDoS támadások megvalósítására. Gibson szerint elég lesz egy féregprogram, amely bejut a Win XP-alapú gépre, majd a felhasználó tudta nélkül elkezdi küldeni a hamis forrás IP című adatcsomagokat a kijelölt célpont felé, amely rendszer összeomlik a több helyről zúdított adatözön alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.