Hirdetés

Vesztett és bezárt a TorrentSpy



|

Elkeseredett lépés egy elveszített pert követően.

Hirdetés

Igazságtalannak érzi és fellebbezni fog az ítéletet ellen a TorrentSpy, közölte jogászuk, Ira Rothken. Miután elveszítették az MPAA (Amerikai Mozgókép Szövetség, filmes és televíziós jogvédő szervezet) által indított pert, az amerikai hatóság bezáratta a TorrentSpy szolgáltatást, mivel úgy értelmezte az ítélet egyik sorát, hogy az ítélet illegálissá tette magát a weboldalt is.

kalapacs1_k.jpg


A TorrentSpy szolgáltatást sokan nevezték a "torrent fájlok Google-jának", hiszen az oldal lényege az volt, hogy kulcsszavas keresések alapján a felhasználók rátalálhattak az általuk keresett torrentekre, tehát letölthető tartalmakra. Az oldal motorja úgynevezett „pókokat" használt, hogy a torrent fájlok között keressen - meg sem nézve azok tartalmát - és csupán a találatok listáját hozta nyilvánosságra.

Ügyvédjük szerint azonban az ítéletnek semmi köze nem volt az oldal legális vagy illegális mivoltához. Szerintük azért lettek megbüntetve, mert nem voltak hajlandóak a torrentezők személyes adatait a bíróság előtt felfedni, és a szerzői jogok megsértése ügyében egyáltalán nem született döntés a per során.

Mr. Rothken szerint ha valaki ír egy könyvet amiben csak internetes oldalak címei szerepelnek, az író nem tehető felelőssé az oldalak tartalma miatt. Ennyi erővel be lehetne zárni a Google-t is, hiszen alkalmas arra, hogy szerző jog által védett anyagokra linkeljünk vele.

Az oldalra navigálva ma csupán egy búcsúüzenet fogadja a látogatókat, mely szerint az üzemeltetők végül maguk kényszerültek bezárni a szolgáltatást, bírálva az Egyesült Államok személyiségi jogokkal kapcsolatos politikáját. Végső következtetésként azt írják: mivel a bíróság célja egyértelműen az lett volna, hogy felhasználóik személyi adataihoz hozzáférhessenek, ők az egyetlen lehetséges megoldást választottáka jogok megvédésére: az oldal leállítását.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.