Hirdetés

VIA: Melyik chipsetek támogatják az Athlon XP-t?



|

Hirdetés

A sajtóközlemény akár egy általános marketingfogásnak is tekinthetõ lenne, de tartalmaz egy olyan bekezdést, amely valóban érdekes, és új információkat közöl:

"A VIA az AMD Athlon XP 1900+ processzorhoz illeszkedõ alaplapi chipkészletek széles skáláját kínálja, beleértve a csúcs- és középkategóriájú, integrált és mobil piaci szegmenseket célzó termékeket is. A VIA kiemelkedõ választási lehetõségeket kínál az OEM-eknek és rendszerintegrátoroknak, hogy nagyteljesítményû, versenyképes árú rendszereket építhessenek. A VIA dedikált Socket A chipkészletei a VIA Apollo KT266A, a KT266, a KT133A, a KT133, a KLE133, a KM133 és KN133 megoldások."

A sajtóközleménybõl egyértelmûen következik, hogy az AMD Athlon XP processzorokat nem csak a KT266A, KT266, és KT133A trió támogatja, de a régebbi KT133, az integrált KLE133 és KM133, valamint a mobil gépekbe szánt KN133 is, pedig az utóbbi négy modell nem támogatja a 266 MHz-es rendszerbuszt.

A régebbi modellek kompatibilitása az új Athlon XP-vel bizonyos tekintetben nem meglepõ, hiszen a Socket A interfész specifikációja az utóbbi idõben nem változott, és a Socket A chipkészletek nyilvánvalóan kompatibilisek kellenek, hogy legyenek a Socket A processzorokkal. Amennyiben tehát egyes KT133-alapú alaplapok nem mûködnek megfelelõen az új Athlon XP modellekkel, kizárólag az alaplapgyártó, illetve a BIOS okolható a problémáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.