Hirdetés

Videojáték miatt perel a panamai exdiktátor



|

A börtönbüntetését töltő Manuel Noriega a Call of Duty miatt perelte be az Activisiont.

Hirdetés

A The Verge szerdán jelentette, hogy Manuel Noriega, Panama börtönben ülő volt vezetője egy kaliforniai bíróságon beperelte az Activision Blizzard Inc-t. A 80 éves exdiktátor nehezményezi, hogy a Call of Duty: Black Ops II egyik karakterét róla mintázták; állítása szerint a játék „emberrablóként, gyilkosként és közellenségként” állítja be őt.

Hirdetés

A játék sztorija szerint a figura, akit valóban Manuel Noriegának hívnak, és hasonlít is a tábornokból lett, bukott politikusra, először segítséget nyújt a CIA-nak, de később elárulja őket. Noriega a való életben is közeli szövetségese volt az USA-nak – egészen 1989-ig, amikor véres módszerei és a helyi lakosság zaklatása miatt, az amerikai kormány úgy döntött, hogy leveszi róla a kezét, és megszállja a közép-amerikai országot.

Noriega nem csak a „becsületét ért sérelem”, hanem az elmarad nyereség miatt is perli a játék kiadóját: úgy véli, szerepeltetése nagyban hozzájárult a játék piaci sikeréhez. A BBC szerint mindenesetre kérdéses, hogy szóba áll-e vele a bíróság – már csak azért is, mert nem amerikai állampolgár.

A volt diktátor nem az egyetlen, aki videójátékjáték-gyártókkal pereskedik. Korábban Lindsay Lohan a Grand Theft Auto V miatt a Rockstar Games, Gwen Stefani pedig a Band Hero miatt az Activision ellen nyújtott be kártérítési keresetet a bírósághoz. Az Electronic Artsnak nemrég 40 millió dolláros jóvátételt kellett fizetnie több amerikai egyetemnek és a játékosaiknak, mert jogtalanul használták fel a hasonmásaikat a termékeikben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.