Hirdetés

Videók a Fal mögött



|

A videomegosztó oldalakra is kiterjed a Kínai Nagy Tűzfal.

Hirdetés

Ismeretes, hogy Kína iszonyú erőforrásokat öl abba, hogy polgárait elzárja a külvilágtól Ennek részét képezi az is, hogy a kínaiak nem is internetezhetnek cenzúra nélkül - erre szolgál a Kínai Nagy tűzfal, amelyről már írtunk egyszer.

 

Az internet-szolgáltatók felett gyakorolt felügyelet, és az internetrendőrség sem volt képes arra a jelek szerint, hogy kordában tartsa a videomegosztó oldalak terjedését, így a kínai kormány új rendeletet hozott. E szerint minden hasonló oldalnak külön engedélyt kell szereznie a kormánytól, az állam kell hogy birtokolja, vagy felügyelje a megosztót, és természetesen nem szabad közölni rajta semmit, ami „a nemzetbiztonságot fenyegeti, káros Kína nemzetközi megítélésére, veszélybe sodorja a társadalmi egyensúlyt, vagy pornográf."

 

Ez minden kínai YouTube-klónra hatással lesz, mivel ezek tipikusan nem állami tulajdonban vannak. Ami a külföldi oldalakat - például magát a YouTube-ot illeti, azokat valószínűleg maguk az internet-szolgáltatók kezdik majd blokkolni, hiszen a kínai kormány őket veszi elő, ha egy felhasználó általuk tiltott tartalomhoz jut.

 

2008-at írunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.