Hirdetés

Videón a Google Glass képességei



|

Vizuális fordítóval is rendelkezhet az okosszemüveg.

Hirdetés

A Google tavaly nyáron rengeteg kreatív elmét hozott lázba a Glass névre hallgató szemüvegének bejelentésével, hiszen elképesztően sok praktikus módja van a heads-up információkat megjeleníteni képes eszköz kihasználásának. A periféria szoftveres fejlesztése még nagyon korai fázisban járt, így a keresőcég munkatársai inkább csak általánosságokat tudtak mondani a megoldás működésével kapcsolatban, ám ma végre elérhetővé vált egy videó, amelyen konkrétumokat is mutatnak a megvalósult és tervezett képességeiről.


Az okosszemüveget természetesen hangvezérléssel lehet irányítani, a lenti mozgókép alapján alkalmas lesz navigációra, üzenetek küldésére, webes keresésre, vizuális fordításra, fotók és videók rögzítésére. A tavalyi Google I/O konferencián résztvevő amerikaiak számára annak idején 1500 dollárért elérhetővé tett Glass elvileg valamikor jövő év elején kerülhet piacra.


A pletykák szerint egyébként részben ezen termék miatt készülhet saját bolthálózat nyitására a keresőcég, hiszen kipróbálás nélkül a keményvonalas geekeken kívül valószínűleg nem sokan vennék meg a szemüveget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.