Hirdetés

Vigyázz, itt a BearShare!



|

Fájlmegosztás biztonságosan: a beépített kémprogram eltávolítása.

Hirdetés

Egyik ilyen program a BearShare, melynek mostanában jelent meg az új, 2.5-ös verziója. Sok újdonsággal, hibajavítással próbálja magához csalogatni a gyanútlan felhasználókat, de vigyázat! Egy régi közhellyel élve: nincsen rózsa tövis nélkül.

 

Már megszokhattuk hogy bizonyos programok ingyenességét a fejlesztők úgy igyekeznek biztosítani, hogy a program használata közben reklámokat kell néznünk. Ezzel még nincs semmi baj, hisz elterjedt szokás és a legtöbb cégnek sikerül ezt úgy megoldania, hogy a felhasználókat nem akarják aljas trükkökkel becsapni.



A BearShare úgy látszik kilóg a sorból, mert a program telepítésekor gépünkre kerül az "n-Case" nevű alkalmazás is, mely eredeti célja elvileg a reklámok megjelenítése lenne. Ezzel szemben az "n-Case" jóval túlteljesítve feladatát összegyűjti a böngészési szokásainkról szerzett információkat, ráadásul nem csak a meglátogatott oldalak címét rögzíti. Ha egy óvatlan pillanatunkban valahova a felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal lépünk be (pl. http://csiga:biga@haza.hu), a program lelkesen rögzíti és küldi tovább ezeket az információkat is a feljesztő cég adatbázisába.



A program igazi kullancs módjára még a BearShare uninstallálása után is gépünkön marad, tovább gyűjti az adatokat a háttérben megbújva egészen addig, míg ki nem csavarjuk a nyakát.



A programot tehát célszerű minél hamarabb eltávolítani gépünkről, az
alábbi módon:



Kattintsunk a "Start" gombra és a "Futtatás..." menübe írjuk be hogy "regedit". A megnyíló regisztrációs adatbázisban keressük meg az alábbi könyvtárat:



HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
A jobb oldalon fogunk találni egy "msbb" bejegyzést, melyet törölnünk kell.



Ha ezzel kész vagyunk, folytassuk a tisztogatást. A következő ágakat szintén törölni kell a regisztrációs adatbázisból:



HKEY_CURRENT_USER\Software\180solutions
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App
Management\ARPCache\msbb
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\msbb
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\nCASE



Ha minden lépést elvégeztünk, nyugodtan hátradőlhetünk fotelunkban – a következő ilyen program megjelenéséig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.