Hirdetés

Világelső lett a Chrome - egy napra



|

A StatCounter adatai szerint egy napra elhódította a világelsőséget a Google böngészője.

Hirdetés

A StatCounter adatai szerint a Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészőjévé vált - legalábbis egy napra. A statisztikák szerint március 18-án, vasárnap, most először lett a legtöbbet használt böngésző a Chrome. A Google böngészője Brazíliában, Indiában és Oroszországban is nagyon erős felhasználói táborral rendelkezik.

 

Az említett napon világszerte a felhasználók 32,7 százaléka választotta a Chrome-ot, míg a második helyre az Internet Explorer került, 32,5 százalékkal. A következő, hétfői napon a Chrome már csak 30 százalékot tudott felmutatni, szemben az IE körülbelül 35 százalékával. A Firefox körülbelül a piac 25 százalékát birtokolta, míg a Safari a 7 százalékát. A StatCounter összesen több mint 15 milliárd oldalmegtekintés alapján állította össze az adatait, több mint 3 millió weboldalt vizsgálva.

 

A Chrome előretörése ellenére számos régióban még nem számít az elsőszámú böngészőnek: így például az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Németországban is csak a második. Ennek ellenére az eredményt Aodhan Cullen, a StatCounter ügyvezetője mérföldkőnek tekinti, és így ír közleményében:

"Azt, hogy a Chrome képes lesz-e átvenni a vezető pozíciót a böngészők háborújában hosszú távon, csak később látjuk meg, ugyanakkor tagadhatatlan, hogy hétvégén jóval többen választják a Chrome-ot. Hétvégéken az emberek szabadon dönthetnek, melyik böngészőt használják, és sokan a Chrome-ot részesítik előnyben az Internet Explorerrel szemben."



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.