Hirdetés

Virtuális Állásbörze - így kell munkát keresni



|

Több mint 20 piacvezető cég, több száz állásajánlat várja a munkakeresőket szeptember 18. és 20. között a Virtuális Állásbörze keretében, ahol a hiányszakmának számító IT/műszaki szektor területe kiemelt helyet kap majd.

Hirdetés

Hamarosan kezdődik az ötödik Virtuális Állásbörze, amely sosem volt még ennyire fontos a munkavállalóknak, hiszen statisztikák nélkül is pontosan tudjuk, mennyire nehéz a mai helyzetben jó munkát találni. Az online munkaerőpiac 70 százalékát lefedő Profession.hu portálon jól lehet látni ennek jeleit: az oldal statisztikája szerint 2009 óta csaknem tízszeresére emelkedett a pályakezdőként regisztrálók száma, de az 1-3 év munkatapasztalattal rendelkezők táborában is több mint háromszoros volt a bővülés.

Ebben a helyzetben nem csoda, hogy kiemelt figyelmet kap a Virtuális Állásbörze, amelynek keretében szervezők a szezonindító őszi eseményre még komolyabb részvételt várnak, mint a tavaszi rendezvényen, ahol egyébként 120 000 látogató keresett állást. A nyáron végzett felmérés szerint az idei ősz az IT/műszaki téren jártas dolgozóknak kedvez majd, mivel a vállalatok leginkább mérnököt, informatikai szakembert (és még főként könyvelőt) kerestek az elmúlt fél évben az online munkaerőpiacon. A trendeket követve az állásbörze szervezői továbbra is ezekre a hiányszakmákra koncentrálnak: a kiállítók többsége IT, telekommunikációs területről érkezik – a legnagyobbak között a Telenort, az NNG-t, a Volksbankot és a Graphisoftot találjuk.



Hiába a sok álláskínálat, a jelentkezőknek nem árt tisztában lenni azzal, hogyan lehet megszerezni a munkát, mit kell tenni annak érdekében, hogy akár pályakezdőként is jó esélyekkel pályázhassunk. Herczku Mónika, a Profession.hu karrierszakértője a Virtuális Állásbörze kapcsán elmondta, hogy a kiélezett munkaerőpiaci versenyben a fiataloknak azt érdemes megtanulniuk, hogyan tudják a legtöbbet kihozni magukból egy adott pillanatban. "Fontos, hogy tisztában legyenek önmagukkal és lehetőség szerint megfelelő idegen nyelvtudással és már valamilyen – egyetem vagy főiskola mellett megszerezhető – munkatapasztalattal is rendelkezzenek. Az sem elhanyagolható, hogy mennyire mutatkoznak energikusnak, motiváltnak az adott feladat elvégzésére" - tette hozzá a szakértő, a szeptember 18-án kezdődő háromnapos virtuális börzén karrier-tanácsadással várja a fiatalokat.

A virtuális esemény lényege természetesen az interaktvitás, a kiállítás látogatói valósághű virtuális térben barangolhatnak a standok között, ahol kattintással hívhatják le a cégek ajánlatait. Ugyanitt, chaten keresztül, élőben beszélgethetnek a munkaadókkal, sőt egyből önéletrajzukat is leadhatják, ráadásul a Profession.hu ingyen letölthető, praktikus állásinterjú segédleteket is biztosít az érdeklődőknek.

A virtuális állásbörze 24 órában elérhető, a napközben dolgozók így akár reggel vagy éjszaka is válogathatnak az ajánlatok között. A pályázatukat itt benyújtó látogatók pedig személyes állásinterjú tréninget is nyerhetnek, ide kattintva máris lehet indulni az egyedülálló lehetőségért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.