Hirdetés

Virtuális házasságok 2015-ben?



|

Meglepő jóslat egy elemzőtől.

Hirdetés

Adam Sardner, a Gartner elemzője szerint 2015-re az Egyesült Államok polgárainak 2%-a virtuális házasságban fog élni. Úgy, hogy nem találkoztak élőben sem a házasság megkötése előtt, sem pedig utána.

 

Ez a jóslat nem is annyira meglepő, ha tekintetbe vesszük, hogy idén furább dolgokkal is előrukkoltak már: napokban megjelent kötetében egy brit, mesterséges intelligenciával foglalkozó kutató azt állítja: 2050-re az emberek robotokat fognak szeretni, és feleségül venni.

 

De visszakanyarodva a virtuális házasságra: ennek elhálása így nyilván nem történik majd meg, de ugyanazok a jogok fogják megilletni a virtuális házasságban élőket, mint az offline férjeket és feleségeket. Valószínűleg - ha bekövetkezik a dolog - a piac is le fog csapni az új lehetőségekre: egyre több és több virtuális terméket fognak előállítani, egyre többet fognak költeni virtuális marketingre és reklámokra. Sőt, Sardner szerint 2020-ra ezeknek a virtuális termékeknek a költségei már magasabbak lesznek, mint a valódi, megfogható termékeké.

 

Az elemző elmondta azt is, hogy a törvényeket persze ennek megfelelően meg is kell változtatni addig - de ha megnő a társadalmi igény, valószínűleg követi a jog is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.