Hirdetés

Vírusfertőzés miatt nem telefonál a Microsoft



|

Továbbra is rendkívül népszerűek terméktámogatásos átverések.

Hirdetés

Az informatikai híreket az elmúlt években követők jó eséllyel már hallottak a főként angol nyelvet használó országokban meglehetősen elterjedt csalásról, amely során bűnözők teljesen véletlenszerűen azzal hívják fel a potenciális áldozatokat, hogy vírus található a számítógépükön.
 

Hirdetés


Ezt sejthetően a Microsoft nevével visszaélve teszik, állításuk szerint a vállalat terméktámogatásánál dolgoznak, az operációs rendszer távolról értesítette őket a problémáról. Ezután a Windows Eseménynapló hibaeseményeit a vírusok nyomának titulálva hozzáférést próbálnak szerezni a számítógéphez, végül pedig annak fertőzésektől való megszabadításáért vagy újbóli használhatóvá tételéért több száz dollárt próbálnak kicsalni.


A Microsoft múlt pénteken végre hajlandó volt foglalkozni a témával: a cég szerint meglepő, hogy az egyre szélesebb körű ismertté válása ellenére nem akar csökkenni ezen típusú csalások száma, sőt: magánszemélyek mellett most már vállalkozásokat is egyre gyakrabban hívogatnak a csalók. Sajnos a vállalat nem igazán tud mit kezdeni a bűnözőkkel, ugyanis azok tipikusan az Egyesült Államokon kívül – például Indiában – élnek.


Az áldozatul esés elkerülése érdekében csak egy dolgot kell észben tartani: a Microsoft soha senkit sem hívogat telefonon állítólagos vírusfertőzések miatt, pénzt pedig főleg nem követel ilyen keretek közt.


(Forrás: TweakTown, Microsoft | Illusztráció: Jacob Bøtter)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.