Hirdetés

Vírusriadó: I-Worm.MyLife.b



|

Hirdetés

[2F Kft] A féreg maga egy kb. 11 Kb hosszúságú PE EXE fájl, melyet Visual Basic-ben írtak. A féreg programkódja össze lett tömörítve az UPX program segítségével, így az eredeti hossza körülbelül 32 Kb.

A fertőzött üzenet az alábbiak szerint néz ki:

Tárgy: (Subject) bill caricature

Levélszöveg: (Body)
Hiiiii
How are youuuuuuuu?
look to bill caricature it's vvvery verrrry ffffunny :-) :-)
i promise you will love it? ok
buy
========No Viruse Found========
MCAFEE.COM
--------------------------------------------------------

Csatolt állomány: (Attachment) CARI.SCR


A féreg csak akkor aktiválódik, ha a fertőzött mellékletre rákattintanak. Ekkor telepíti magát a rendszerre, lefuttatja a terjedéséhez szükséges rutinját és a büntető rutint.

Elindítása után - ha ez először történik az adott gépen - egy ablakot is megjelenít.

Amint a féreg telepíti magát a WINDOWS System könyvtárába "cari.scr" néven, létrehozza a regisztrációs adatbázis (Registry) auto-run részében az alábbi kulcsot:

HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun
win=%SYSTEM%cari.scr

ahol a %SYSTEM% az aktuális Windows System alkönyvtár.

Terjedés
---------
A terjedési részében a féreg összegyűjti az összes levelezési címet az Outlook könyvtárakból és a Windows címjegyzékből (Windows Address Book). A féreg elküldi magát minden egyes címre az alábbi formátumú levélben:

Büntető rutin:
---------------
Ha már sikerült megfertőznie a rendszert (a fertőzött gép újraindult), a féreg ellenőrzi az aktuális dátumot, és ha az órák száma egyenlő nyolccal, végrehajtja a büntető rutinját.

Ez az alábbiakat törli:

c:*.*
d:*.*
e:*.*
f:*.*

valamint a *.sys állományokat a Windows könyvtárból és a *.vxd, *.sys, *.ocx, *.nls fájlokat a Windows System alkönyvtárból.


Az F-Secure és Kaspersky Anti-Virus programok a 2002. március 22-i adatállományokkal már képesek detektálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.