Hirdetés

Vissza kell állnia Office-ra egy svéd községnek



|

Az adatvédelmi tanács szerint az önkormányzat nem használhatja a Google Dokumentumokat.

Hirdetés

Többek számára kellemetlen döntést hozott tegnap Svédország adatvédelmi tanácsa, ugyanis a szervezet szerint a céges Google Dokumentumok szolgáltatásban Salem nem tárolhat adatokat a lakosairól. A nagyjából 16 ezer fős lakosságú község a költségeinek csökkentése céljából még 2011 szeptemberében kezdte meg az átállást a Microsoft Office-ról, ám most vissza kell költöztetniük az összes adatot hagyományos keretek közé.


Természetesen Salem képviselői, továbbá a Google szerint a Dokumentumok szolgáltatás teljes mértékben megfelel a svéd adatvédelmi törvényeknek, ám a jelek szerint nem fognak tovább harcolni a tanács álláspontja ellen. Arról egyelőre nem esett szó, hogy melyik irodai programcsomagot kívánják bevezetni a községben, ám ha a Dokumentumok eddig tökéletesen megfelelt, akkor vélhetően nincs szükségük Microsoft Office-ra, a teljesen ingyenes OpenOffice vagy LibreOffice is kiváló választás lehet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.