Hirdetés

Visszautasítják a német értelmiségiek a Kalózpártot?



|

Úgy tűnik, hogy főként az idősebb korosztály nem képes hová tenni az új politikai mozgalmat.

Hirdetés

Körülbelül 2 héttel ezelőtt mi is beszámoltunk a Forsa közvélemény-kutató intézet legutóbbi felméréséről, amely alapján ha múlt vasárnap tartották volna Németországban a parlamenti választásokat, akkor a Zöld pártot 2 százalékkal megelőzve a szavazatok 13 százalékát szerezték volna meg a kalózok.


A 2006-ban Svédországból hódító útjára indult mozgalom által képviselt eszmék természetesen nem mindenki nézeteinek felelnek meg, a Der Spiegel pénteken publikált írása szerint például a német értelmiségiek egy táborából már a Kalózpárt nevének említése is igen heves negatív reakciót képes kiváltani. Meglepő módon az eredeti cikkben említett ellenzők közül még a legifjabb Julia Franck írónő is betöltötte már a 42-t, a témában kutatva nagyon ritkán találni a Kalózpártot mereven ellenző fiatalabb művészeket.


Christopher Lauer, a német Kalózpárt egyik parlamenti képviselője szerint a különféle a nézeteiket az internet technikai valóságából származtatják, amelyek számukra a természet törvényeivel egyenlő erejűek. Ezzel szemben például a Der Spiegelnek nyilatkozó, 82 éves Hans Magnus Enzensberger – elismert költő és író – szerint a kalózok semmiféle eszmét sem képviselnek, inkább olyanok, mint a szürreális módon ingyen kapott javaknak felettébb örülő nagyszüleink.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.