Hirdetés

Visszavont kereset a DVD másolási ügyben



|

Hirdetés

A DVD CCA csütörtökön arra kérte a bíróságot, ejtse a vádat, amivel véget ért a négy éve tartó jogi küzdelem, amely összeugrasztotta a média ipart a technológiai cégekkel és a szellemi tulajdonjogi szakértőkkel, akik attól tartottak, hogy a DVD CCA győzelme törvényen kívül helyez az innováció és verseny szempontjából létfontosságú technikákat. A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a DVD CCA továbbra is fellép a CSS másolásvédő rendszer védelmében, annak jogosulatlan felhasználása ellen.

A döntés nem sokkal követte DeCSS szoftvert kifejlesztő Jon Lech Johansen felmentését, aki eredetileg azért készítette el a programot, hogy DVD-it lejátszhassa linuxos gépén. A DVD CCA közleménye mindazonáltal sikeresnek tekinti jogi harcukat, egyrészt mert sikerült megvédeniük a CSS-t, amely megmaradt a DVD-k szabványos másolásvédő eszközének, másrészt sikerült kimondatniuk a bírósággal, hogy a DeCSS közzétételét nem védi az amerikai alkotmány szólásszabadságról rendelkező első kiegészítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.