Hirdetés

Vodafone GPRS



|

Hirdetés

A felhasználók nagy örömére a próbaüzem alatt a szolgáltatás díjtalan, majd a próbaüzem befejezése után havi fix költséggel használható. Mivel a hazánkban kevésbé elterjedtek a GPRS technológiát használó készülékek a Vodafone, új szerződés esetén akciós áron kínál Ericsson R600-as mobiltelefont.


Ericsson R600



Az R600-as „Class 8”-as készülék vagyis négy letöltési és egy feltöltési csatornát használ. A csatornák egyenkénti sebessége függ a hálózatban használt kódolási technikától. A jelenlegi információk szerint a Vodafone a CS-2 kódolást használja, ami 13,4 kbit/sec-os sebességet biztosít, vagyis az R600-as maximálisan 53,6 kbit/sec-os letöltési és 13,4 kbit/sec-os feltöltései sebességet tud biztosítani.


GPRS architektúra


A GPRS technológiából következően az adatátvitel nem áramkör kapcsolt, tehát nem létezik kizárólagosan a felhasználóhoz rendelt hálózati erőforrás (hasonlóan a hagyományos telefonhoz), hanem csomagkapcsolt, vagyis a felhasználó adatai csomagokra bontva (kis adategységekre) továbbítódnak a hálózat szabad kapacitásain. Mivel a mobilszolgáltató elsődleges szolgáltatása a beszédátvitel, a hálózati erőforrások felhasználásakor ezek élveznek előnyt, másképpen mondva, ha sokan kezdeményeznek hívást az adott cellában, kevesebben, vagy rosszabb minőségben tudják igénybe venni a GPRS szolgáltatást. Ezekből a működési mechanizmusokból következően a GPRS szolgáltatás csak rövid idejű és kismennyiségű adatok továbbítását igénylő szolgáltatások kiszolgálására alkalmas. Ilyen szolgáltatás lehet a böngészés, e-mailek és SMS-ek fogadása és küldése.


A Vodafone új szolgáltatásának jelentősége az, hogy az egyre népszerűbb hordozható számítógépek (PDA, Pocket PC) elterjedésével és az átalánydíjas GPRS szolgáltatás használatával lehetővé válik a fix szolgáltatási helyhez nem kötött Internet elérés elterjedése.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.