Hirdetés

Webkamerán figyelhetjük a Mount Everest-et



|

A német Mobotix úja magasságba helyezte a webkamerák szintjét. Szó szerint.

Hirdetés

A korábban biztonsági kamerákat gyártó cég az M12 jelű termékét helyezte el az 5643 méter magas Kala Patthar csúcsán, ahonnan kiváló rálátás nyílik a 8848 méter maga Mount Everest-re. Ezzel a napelemes üzemelésű kamera átvette a világ legmagasabban lévő webkamera címét az argentínai Mount Aconcagua 4389 méteres magasságában lévő elődjétől.

A Kala Patthar azért jó választás, mert innen szépen látszik az Everest nyugati oldala, beleértve az északi és a délnyugati részt is. A -30 fokos hőmérsékletben dolgozó kamera drót nélkül továbbítja az adatokat a Ev-K2-CNR Pyramid Laboratory/Observatory-hoz, mely 5050 méteren helyezkedik el.

Itt először elemzik a videókat, mielőtt Olaszországba küldenék, további felhasználásra. Akit érdekel a reggel és este hat óra között működö webkamera öt percenként frissülő képe, az itt megszemlélheti, illetve itt találhat egy panoráma képet is, ami igazán lenyűgöző látványt nyújt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.