Hirdetés

Incomedia WebSite X5 Evolution 9



|

Az Incomedia alkalmazásával öt egyszerűen követhető lépésen keresztül építhetünk weboldalakat , amely oly könnyedén elvégezhető, mint befeküdni egy szoláriumba öt percre.

Hirdetés

A kis- és középvállalkozókat szinte naponta zaklatják a weblapépítős telemarketingesek. Valahol jogos: Vágási Feri is ezer éve használja a netet munkája ismertté tételéhez, nehezen kimagyarázható hát az, ha egy cég – legyen akármilyen kicsi is - napjainkban nem rendelkezik saját honlappal. Egy vállalkozásnak a honlap a cégér, amely nélkül könnyen versenyhátrányba kerülhet. Ha viszont megszületett az elhatározás, akkor már csak az a kérdés, hogy ki végezze el az illusztris feladatot, magát a weblap elkészítését.

 

 

A telefonos csábító, a szomszéd Józsika vagy netán mi magunk? Sokan az előbbi két lehetőség közül választanak, mivel azt hiszik, hogy egy internetes cégoldal megalkotásához mérhetetlen szakértelem kell, amellyel ők maguk nem rendelkeznek (nyilván a másik kettő sokkal alkalmasabb...). A grafikus webszerkesztők korában azonban ez már koránt sincs így, hiszen az olyan alkalmazások segítségével, mint amilyen a WebSite X5 Evolution 9 komolyabb informatikai ismeret híján is bárki elkészíthet egy egyszerű site-ot.

Ötlépéses webszerkesztés

Az Incomedia alkalmazása ráadásul - nevéhez méltóan - öt egyszerű lépésen vezeti keresztül felhasználóját, amely oly könnyedén elvégezhető, mint befeküdni egy szoláriumba öt percre. Első lépésben meg kell adnunk weblapunk és a készítő nevét, a webcímünket, a honlap leírását, kulcsszavait, nyelvét és a böngészőben megjelenítendő ikonját. Legalábbis az alapbeállításoknál, míg az Expert fülön további finomságokat is hangolhatunk. Mind az öt lépést helyhiány miatt nem sorolnánk fel, az elsőt is csak azért említettük meg külön, mert akinek ismeretlenek a fenti kifejezések, az tényleg inkább forduljon külső segítséghez. Akinek azonban nem, és még angolul is elmakog, az jó eséllyel boldogul majd a későbbiekkel is.

 



A második lépésnél biztosan, hiszen itt választanunk kell az elérhető 1500 sablon közül, majd egy szerkesztő felületen konfigurálhatjuk a fej- és lábléc megjelenését. A harmadik lépésben szintenként megadhatjuk a felépítést, főoldalakat és aloldalakat rendelve a honlaptérképhez. A negyedik etap a webszerkesztés magja, hiszen ténylegesen itt kell majd létrehoznunk az oldalunkat. Mivel egy grafikus szerkesztőről van szó, be kell férnünk a kijelölt táblázatba, amely weblapunk törzsrészének felel meg. Itt új sorokat és oszlopokat adhatunk a rácshoz, valamint „húzd és vidd” módszerrel bedobálhatjuk a különböző objektumokat, akár több cellára is kihúzva azokat. Beilleszthetünk szövegdobozt, képet, táblázatot, Flash animációt, videót és zenét, galériát, e-mail űrlapot, termékdobozt, valamint bármilyen HTML-kódot. Bármelyik elemről van szó, dupla klikkel megnyithatjuk beállítási ablakát, ahol több fülön keresztül a fontos részleteket konfigurálhatjuk. Szövegnél például kapunk egy szövegszerkesztőt, galériánál az áttűnésektől kezdve a bélyegképekig mindent beállíthatunk, HTML-doboznál pedig néhány fontos szolgáltatáshoz kód begépelése nélkül is kérhetünk kódot.

A negyedik lépcsőfokon találjuk a haladó beállításokat, ahol kezelhetjük a menük megjelenését, a stílusokat, üdvözlő képernyőt állíthatunk be nyelvenkénti szeparálással, hirdetést jeleníthetünk meg, kezelhetjük a blogmotort, szabályozhatjuk a hozzáféréseket, és a termékek felvitelével akár egy egyszerűbb webshopot is építhetünk. Végezetül az exportálásnál FTP-n keresztül feltölthetjük webtárhelyünkre a kész honlapunkat, illetve lementhetjük azt saját gépünkre.

Haladók kíméljenek!

Egy kezdő webszakinak jó választás lehet a Website X5 mindaddig, amíg ki nem növi, de mivel egy zárt rendszerről van szó, itt sem maradunk bosszantó apró hiányosságok nélkül, amelyekről nem árt tudnunk, mielőtt belevágunk a nagy kalandba. Egyrészt külön blogbokszot nem tudunk létrehozni a programmal, így főoldalunkon fontosabb friss híreinket csak nehézkesen tudjuk kipörgetni. A hirdetési üzeneteknél nem lehet hivatkozást rendelni a képhez, anélkül pedig egy kissé felesleges is, ráadásul az e-kereskedelmi modul sem túl kiforrott. (A hazánkban nem túl elterjedt PayPal fizetést, illetve előre utalást lehetőségünk van kérni.) Azaz ha webshopot akarunk, inkább válasszunk más megoldást, mint ahogy találunk jobb és ingyenes blogmotorokat is, igaz, azok konfigurálása valamivel bonyolultabb. A Website X5 ugyanis teljes egészében kiszolgálja a kezdő webszerkesztőket, így az alkalmazást főként nekik ajánljuk, részben azért is, mert a programhoz egy éven keresztül 5 GB tárhely, valamint egy választható domain is jár (.hu nem kérhető).

Adatok:

- weblapszerkesztés egyszerűen, öt lépésben
- HTML5- és CSS3-támogatás
- 1500 beépített sablon, sablonszerkesztő
- menü-, galéria-, e-mail űrlap- és hirdetésgenerátor
- blogmotor, RSS Feed támogatása
- többnyelvű oldalak támogatása
- hozzáférés-menedzsment
- e-kereskedelem modul PayPal-támogatással
- beépített FTP kliens és böngésző
- 5 GB tárhely és egy domain egy évig ingyen
- magyar felület
- Fejlesztő: Incomedia
- Ár: 23 495 Ft
- Web: websitex5.com
- Kompatibilitás: Windows

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.