Hirdetés

Webszerkesztő a PC World októberi mellékletén



|

A PC World októberi számának DVD-mellékletén szereplő WebSite X1 teljes verziós alkalmazással gyakorlatilag előképzettség nélkül tudunk látványos weboldalakat készíteni.

Hirdetés

A program úgy működik, mint egy varázsló, nekünk gyakorlatilag a munkafolyamatokon kell szépen egyesével végigmennünk, minden pontján megadnunk a megfelelő információkat, a program pedig azok alapján legyártja nekünk a kész weboldalt.
Az első lépésként pár alapadatot kell megadnunk az elkészülendő oldalunkról, például a nevét és azt hogy vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezkedő menüt szeretnénk-e rajta elhelyezni. Bármelyiket is adjuk meg, következik talán a legérdekesebb feladatunk, kiválasztanunk oldalunk kinézetét a program mellé adott sablonokból. Mindegyikhez kétféle színséma tartozik, ezek változtatását, valamint a kiválasztott kinézetet azonnal nyomon követhetjük a jobb oldalon található előnézeti képen.



Amennyiben ezzel végeztünk, következő lépésben weboldalunk fizikai felépítését kell összeállítanunk, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy fel kell építenünk struktúráját, meg kell adnunk az összes ol-oldalt, amit tartalmazni fog. Minden egyes al-oldalt külön elnevezhetünk, ezek lesznek egyrészt a menüpontok, másrészt, hogy minél egyszerűbben tudjuk azonosítani őket szerkesztés közben. A következő pont jelenti gyakorlatilag a munka lelkét, itt kell összeállítani a fő és az al-oldalak kinézetét egy igen ötletes fogd és vidd módszerrel. Ez úgy történik, hogy minden egyes oldalt maximum 16 (négyszer négy) kis részre osztatunk fel és ezek mindegyike tartalmazhat képet, szöveget, galériát, flash-objektumot, mozgóképet vagy hangot. Hogy hol mi legyen azt egyszerűen fogd és vidd módszerrel kell megadnunk, a jobb oldalon látható elemek közül húzzuk rá oldalunk megfelelő területére amit ott szeretnénk látni. Egy elem több mezőt (maximum négyet) is lefedhet, ehhez csupán az azokat elhatároló vonalra kell ráhúznunk. Bármelyik elhelyezett elemre duplán kattintva annak tartalma szerkeszthető (szövegnél be kell gépelnünk annak tartalmát, képnél megadni az elérési útját stb.). Miután az összes oldal tartalmát feltöltöttük, csak pár haladó beállítást kell elvégeznünk és művünket a végleges állapotában lementhetjük vagy FTP-kapcsolaton keresztül feltölthetjük egy kiszolgálóra. Természetesen nemcsak a végeredmény menthető el, magát a forrás állomány is, így bármikor tudunk később is módosítani rajta.
Igen egyszerűen kezelhető szerkeszthető a WebSite X1, hiszen mindenfajta előképzettség és HTML-ismeret hiányában is létre tudunk hozni vele tartalmában és felépítésében egyszerű oldalakat. Az alkalmazás korlátozás nélküli teljes verziója megtalálható októberi számunk DVD-mellékletén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.