Hirdetés

Wi-Fi Planet konferencia Baltimoreban



|

Hirdetés

A Wi-Fi Planet látogatói a jelek szerint igencsak vegyes képet kaptak az előadóktól. Yogesh Gupta, a CA főtechnológusa például a vezetéknélküli internet hozzáférés robbanásszerű növekedését jósolta. A nem túl távoli jövőben ő már olyan világot lát, ahol az autógyárak vezetéknélküli kapcsolaton keresztül a házak előtt álló kocsiknak küldött szoftverfrissítésekkel diagnosztizálják és javítják ki a problémák zömét.

Gupta az Arkansas-i Egyetemet hozta fel a mindent átható vezetéknélküli internet hozzáférésre példa gyanánt. A 3000 hallgatót oktató intézmény egyetlen hatalmas vezetéknélküli elérési pont - ahol az összes diáknak és tanárnak van IP telefonja, de a biztonsági kamerák is vezetéknélküli hálózatra kapcsolva működnek, mint ahogy az egyetemi rádió és tévéállomások is ott küldik a jeleiket.

Gupta természetesen elismerte, hogy számos kihívással kell a technológiának megküzdenie, hogy még jobban meggyökerezhessen a felhasználók körében. A szabványok nagy száma a Wi-Fitől a WiMaxon át a versengő mobiltelefon szabványokig, csak összezavarja a felhasználót, akárcsak a versengő operációs rendszerek. Nem beszélve a „roppant komplex” biztonsági kérdésekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.