Hirdetés

WikiLeaks filmet készít a DreamWorks



|

A közösségi háló után egy újabb informatika ihlette mozifilm készül.

Hirdetés

Kontinenseken átívelő embervadászat, többrendbeli szexuális bűncselekménynek a vádja, cyberháború, valamint titkos kormányzati kormányzati akták kiszivárogtatása. A tényfeltáró oldal és annak alapítója - Julian Assange - mindezt szolgáltatja, így valójában nem igazán meglepő, hogy a drámai történetre Hollywood is lecsapott, hogy a mozivászonra varázsolja a WikiLeaks történetét.

 

 



A hírt a DreamWorks szóvivője is megerősítette, aki elmondta: a filmstúdió megvásárolta két könyv megfilmesítésének a jogát. David Leigh és Luke Harding, a Guardion két újságírójának a műve alapján a film főként a WikiLeaks alapítója körül fog forogni, mivel a könyv is leginkább Julian Assange élettörténetével és a tényfeltáró oldalnál betöltött szerepével foglalkozik. Emellett a DreamWorks Daniel Domscheit-Berg visszaemlékezéseit is megvette, amely alapján vélhetően Assange előnytelen oldala is megmutatkozik majd a filmvásznon.

Daniel Domscheit-Berg ugyanis még a diplomáciai levelek megjelentetése előtt keveredett nézeteltérésbe a WikiLeaks alapítójával, amikor Julian Assange "szófogadatlannak és árulónak" nevezte munkatársát. Domsheit-Berget később néhány technikus is követte, hogy létrehozzák a WikiLeaks alternatíváját: az OpenLeaks portált. "Rövid távú célunk az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítése, valamint annak biztosítása, hogy a szolgáltatás demokratikus elvek alapján, és ne egy személy kénye-kedve szerint működjön" - nyilatkozta akkor a szerkesztőség egy tagja, utalva Assange szerepére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.