Hirdetés

Windows Update az örökkévalóságnak



|

Hirdetés

A szervizcsomagokat még megtalálom a CD-ken, de az azóta kijött javításokat már nem. Ezeket mindig a Windows Update oldalról töltöm le, nemegyszer több tíz megabájtot egyszerre. Hogyan lehetne ezt az ismétlődő töltögetést egy CD-ről való telepítéssel helyettesíteni? Miként tudnám megtartani a frissítéseket?A Windows Update szolgáltatás már a Windows 98 részeként elérhető volt, de igazán a Windows 2000 megjelenése után lett jelentős szerepe. Lényege, hogy a szükséges eszközmeghajtókat nem kell különböző helyeken keresgélni, hanem egy központi oldalról tölthetjük le mindet, ráadásul teljesen konfigurációra szabottan. A másik előnye, hogy erről az oldalról érhetők el a legfrissebb javítások is. Ha a felajánlott javítások közül néhányat el szeretnénk menteni, akkor testre kell szabnunk a Windows Update-et!

Ehhez nyissuk meg a weboldalt (Start --> Minden program --> Windows Update), amelynek természetesen alapfeltétele az élő internetes kapcsolat. Miután az oldal betöltődött, a baloldalt elhelyezkedő sávban válasszuk a Windows Update testreszabása lehetőséget. A Windows Update beállításainak megadása csoportban jelöljük be A Windows Update katalógusra mutató hivatkozás megjelenítése... opciót, majd nyomjuk meg a Beállítások mentése gombot. Kattintsunk a bal oldalon megjelent Windows Update katalógus sorra. Ezután kétféle csoportból választhatunk: vagy Windows frissítéseket, vagy frissített eszközmeghajtókat tölthetünk le.

Ha az előbbit választjuk, akkor adjuk meg operációs rendszerünk típusát és nyelvét, valamint a speciális beállítások között tovább szűrhetjük a végeredményt. Ügyeljünk arra, hogy egyes esetekben a Windows XP SP1 és a Windows XP Professional SP1 más és más találatokat adhat vissza!




Amennyiben eszközmeghajtókat szeretnénk letölteni, először a főbb csoportokból, majd gyártók, rendszer, nyelv, valamint dátum alapján szűrhetünk. A fontosabb WHQL-minősítésű programokat a Microsoft neve alatt is megtalálhatjuk. A nyelv kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ez esetben eredményesebb találataink lesznek az angol nyelv kiválasztásával. Miután kiválogattuk a szükséges elemeket, a bal oldali pult segítségével átnézhetünk a többi főcsoportba, így elég egyszer összegyűjteni a javításokat és illesztőprogramokat. A "bevásárlás" végeztével a "kasszához" kell fáradnunk, ahol a Frissítési kosár megjelenítése menüpont segítségével megtekinthetjük "kosarunk" tartalmát. Adjuk meg a mentés helyét, és a Windows mindent szépen mappákba rendez.

A letöltött állományok nem törlődnek a merevlemezről (mint a hagyományos Windows Update frissítése esetében), elmenthetjük, vagy CD-re írhatjuk.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.