Hirdetés

Windows XP eladási mutatók



|

Hirdetés

Az NPD Intelect piackutató cég legfrissebb jelentései szerint az eddigi legnagyobb felhajtás közepette bejelentett Microsoft operációs rendszer, a Windows XP az elmúlt hónapban közel sem volt olyan sikeres, mint a Windows 98 a megjelenését követõ hasonló idõszakban. Érdekes adat, hogy míg októberben, a debütálás hónapjában több mint 400 ezer Windows XP-t adtak el, addig a Windows XP elsõ teljes hónapjában, novemberben már "csak" mintegy 250 ezer darabot adtak a kereskedõk az XP-bõl. Az említett 400 ezres eladási tétel egyébként október utolsó hat napjára, valamint az elõrendelésekre vonatkozik. Összehasonlításképpen a Windows 98-ból megjelenésének hónapjában több mint 580 ezer példányt adtak el, majd az ezt követõ teljes hónapban mintegy 350 ezret, vagyis a Windows XP ilyen szempontból mindenképpen elmarad a Windows 98-hoz képest.

A szakértõk azonban arra figyelmeztetnek, hogy ezen eladási adatokból nem szabad túl messze menõ következtetéseket levonni, ugyanis a Windows XP sikerességét nem kizárólag abból kell lemérni, hogy a kereskedõk hány darabot adtak el az újgenerációs operációs rendszer teljes, illetve upgrade verziójának dobozos változatából, hanem azt is figyelembe kell venni, hogy a Microsoft hány darab Windows XP licenszet adott el a számítógépek gyártásával foglalkozó cégeknek, illetve az akár több száz számítógépet üzemeltetõ vállalatoknak. Szakértõk szerint ezen szempontok figyelembevételével a Windows XP eladási adatairól kialakult kép jelentõsen megváltozik és nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Microsoft történetében egyetlen operációs rendszer sem zárt olyan sikeres elsõ évet, mint amilyet a Windows XP hamarosan zárni fog.

"Úgy vélem nem tévedek, ha azt mondom, hogy a Microsoft számára nem az a legfontosabb, hogy a kiskereskedelemben hány darab dobozos Windows XP-t adnak, ugyanis ez leginkább olyan szempontból érdekes, hogy a hétköznapi felhasználók mennyire vették tudomásul egy új szoftver megjelenését, és hogy az mennyire nyerte el tetszésüket. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a Windows XP licencekbõl mennyit adtak el a nagyobb számítógépgyártóknak, valamint a vállalatoknak" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Howard Dyckovsky, az NPD Intelect szakértõje, aki szerint tehát a Windows XP az eladási adatokat tekintve összességében jól teljesített.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.