Hirdetés

Windows XP Media Center Edition



|

Hirdetés

A Los Angeles-i megnyitón a Windows XP Media Center Edition 2005-öt a legjobb operációs rendszereként fogja bemutatni a Redmond-i cég.

Ezidáig 1 millió példányt adtak el a termékből, és 2007-ig még legalább 19 millió példány eladásából indul ki a fejlesztőcég. A Media Center 2005 sokkal népszerűbbé teszi az operációs rendszert a tömegek számára.




Független elemzők szerint a Microsoft nagyon agresszív kampányt fog folytatni, hiszen a fogyasztói gépeknek nem kevesebb, mint egyharmadán szeretné látni a terméket. A „Symphony” nevű új verziót ez év eleje óta van béta-teszt fázisban, és egy sor új funkciót építettek bele, többek között két TV-tuner kártya párhuzamos támogatását, DVD-írás funkciót, és a vezeték nélküli- és műholdas HD-TV vételt a kábeles vételi lehetőség mellett. Feljavították a mobil-eszközök támogatottságát, és a felhasználói interfészt is. Az egyik kulcsszerepű újítás a wireless technológia támogatása, különösen a Media Center Extender-technológia, amellyel vezetékek nélkül öt televíziót csatlakoztathatunk a PC-nkhez. A felhasználók ezentúl a televíziójukat is használhatják a Messenger használatához, és az MSN egyik szolgáltatásával táv-programozhatják Media Center 2005-rendszerüket. Az új rendszer a hagyományos PC-funkciók mellett képes zenét, képeket, videót és élő TV adást szolgáltatni a hordozható eszközöknek, a Hi-Fi rendszereknek és a TV-készülékeknek, ráadásul mindezt az elektronikus jogokra való tekintettel. A HP például négy új Media Center PC kibocsátását tervezi, továbbá két „Digital Entertainment Center” névre keresztelt terméket, amelyek inkább hasonlítanak az asztali videó- vagy DVD-lejátszókra, mint számítógépekre. A Gateway és a Dell is tervezi hasonló PC-k kibocsátását.

A Media Center PC-k többe fognak kerülni, mint a „mezei” Windows XP Home számítógépek, áruk nagyjából 900 dollártól 2000 dollárig terjed majd. Hogy a Microsoft a terméket még elérhetőbbé tegye, feloldotta a TV-tuner kártyára és a távirányítóra vonatkozó hardver-követelményeket. A Windows XP Media Center Edition decembertől lesz kapható a boltokban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.