Hirdetés

WinZip 9.0



|

Hirdetés

A WinZip matuzsálemi kort megért legendás szoftver: első változatai még a 3-as Windowsban pótolták a ZIP kezelésének hiányosságait. A formátum töretlen népszerűségének köszönhetően tudott életben maradni ilyen sokáig, készülő 9-es verziója pedig számos meglepetést tartogat kedvelői számára.

Alaposan megreformálja magát a ZIP-et: átlépi az idejétmúlt korlátokat - 65535 állomány, maximum 4 gigabájtos fájlméret -, és egy új, 64 bites, továbbfejlesztett formátumot vezet be. Az intelligens kódolómotor csak ott alkalmazza az új módszert, ahol valóban szükséges, különben megelégszik a régi eljárással is. Meglepően jól működik az újjátervezett tömörítési algoritmus, amely néha még a RAR-nál is kisebb állományokat hoz létre. Ez nagy szó, hiszen a ZIP eddig rendre alulmaradt ebben a versenyben. Akadnak még azonban problémák, így előfordult, hogy a tömörített fájlméret a RAR-énak a kétszerese lett, de valószínűleg ezeket a végleges verzióra kijavítják.


A korábbiaknál sokkal fejlettebb 128 és 256 bites AES (Advanced Encryption Standard) alapú titkosítást használ, így nagyobb adatbiztonságot nyújthat, mint a réggebbi változatok. Az ily módon tömörített állományok visszafejtéséhez azonban egy kompatibilis dekódolóra van szükség, amely egyelőre csakis maga a WinZip 9.0 lehet - a fejlesztők mindenesetre közzétették weboldalukon a szükséges specifikációt. Számos apróbb változástatásra is sor került a főbb újdonságok bevezetése mellett. Ha az Intézőben egy ZIP fájl fölé visszük az egeret, a felbukkanó tippdobozban megjelenik a benne levő állományok neve (maximum 25 darab). Az Outlookba épülő modul lehetővé teszi, hogy a csatolt állományokat automatikusan tömörített formában, kisebb méretben küldhessük el.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.