Hirdetés

Xbox, GameCube: abszolút sikertermékek



|

Hirdetés

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, a Goldman Sachs cég legfrissebb felmérései szerint az Egyesült Államok nagyobb városaiban található számítástechnikai kereskedések és játékboltok mintegy 73 százalékának kifogyott a raktárkészletébõl a Microsoft Xbox játékkonzol, a boltok 47 százalékában pedig a Nintendo GameCube számít hiánycikknek. A piackutató cég ezen adatait alátámasztják a két óriáscég legfrissebb jelentései is, ugyanis a Microsoft és a Nintendo képviselõi a napokban bejelentették, hogy vadonatúj játékkonzoljaik elsõ szállítmányait lényegében teljes mértékben felvásárolták már, vagyis a világméretû gazdasági nehézségek a jelek szerint semmilyen negatív hatással nem voltak a virágzó konzolpiacra.

A Wall Street Journalban a Nintendo képviselõje azt nyilatkozta, hogy november 23-ig eladták az elsõ szállítmányba tartozó mintegy 700 ezer GameCube játékgépet, melynek következtében a cég vezetõsége úgy döntött, hogy a karácsonyi szezonban az eredeti tervekhez képest 200 ezer darabbal több GameCube-ot szállítanak majd le az amerikai kereskedõkhöz, és a cég reményei szerint a GameCube eladási mutatói hamarosan elérik majd az 1,3 milliós darabszámot. A konzolpiacon egyelõre még csak tapogatózó Microsoft a Nintendóhoz hasonló kiváló eladási mutatókról számolt be a napokban, ugyanis a cég képviselõi elmondták, hogy az elsõ Xbox szállítmányba tartozó mintegy 300 ezer konzolt az utolsó darabig sikerült eladniuk. A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft természetesen nem hagyja, hogy hiánycikk legyen az Xbox, így a szoftveróriás a karácsonyi idõszak alatt mintegy 1,5 millió darab konzolt tervez leszállítani a kereskedõkhöz.

A Credit Suisse First Boston (CSFB) befektetési tanácsadó cég szakértõi szerint az újgenerációs konzolok sikerének értelemszerûen nem csak a hardvergyártók örülhetnek, hiszen egy konzol sikeressége a rá fejlesztett játékok, és azok fejlesztõinek sikerességét is jelzi. A tényszerû adatok is ezt mutatják, ugyanis az említett két új játékgépre fejlesztõ szoftvercégek közül az Electronic Arts, a THQ, az Activision és az Acclaim Entertainment részvényeinek ára rendre 32, 31, 44, illetve 90 százalékkal növekedett az elmúlt hetekben.

Ezzel párhuzamosan a Nintendo ugyancsak a napokban jelentette be, hogy jelentõs mértékben csökkenti a közelmúltban debütált hordozható videojáték, a Gameboy Advance játékfejlesztési licencjogait, mely lépésnek köszönhetõen a közeljövõben egyre több, és egyre olcsóbb játékok jelennek majd meg a legújabb Gameboy-ra, vagyis a Nintendo manapság egyáltalán nem panaszkodhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.