Hirdetés

XP tűzfal kikapcsolása



|

Hirdetés

7 tűzfal. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az XP saját tűzfala nincs-e bekapcsolva, illetve hogyan tudnám azt kikapcsolni?Az a fő különbség a más cégek által készített és az XP beépített tűzfala között, hogy utóbbi csak a bejövő forgalmat ellenőrzi, a kimenőt egyszerűen átengedi magán. Sokan nem találják ezt kellő védelemnek, ezért külső megoldások felé fordulnak. Ilyenkor azonban érdemes kikapcsolni a beépített tűzfalat, elkerülendő az esetleges összeakadásokat. Ezt a Start -> Vezérlőpult --> Hálózati kapcsolatok --> Helyi kapcsolat --> Tulajdonságok --> Speciális panelen lehet ki-be kapcsolni, illetve konfigurálni.

A tűzfalak helyes beállításairól, és minden ezzel kapcsolatos érdekességről rengeteg magyar információ (leírások, tűzfal önteszt, árulkodós programok listája, stb.) található a Wigwam weblapon:
http://wigwam.sztaki.hu/wigwam/index.shtml

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.