Hirdetés

Yamamoto USB telefon PC-hez



|

Hirdetés

Sokat hallani arról, hogy az Internet mi mindenre használható csoda, és hogy ma már lehet rajta telefonálni is. Mégis, aki már próbált valamely chat alkalmazással élőhangos beszélgetést lefolytatni, az tapasztalhatta, hogy számos beállításon kell átrágnia magát, hittel elmormolni néhány imát és akkor talán összejön a kapcsolat. A legtöbb felhasználót elriasztja, hogy kicsit mélyebb hozzáértést igényelnek a helyes mixer beállítások, és a hangminőség sem az igazi. Így aztán elkönyveljük szépen, hogy a technológia még nem tart ott és nyúlunk a telefon után - de úgy tűnik van más megoldás is.

A Yamamoto Group Ltd. által gyártott készülék- és szolgáltatás csomag külföldön nagyobb hírnévnek örvend, aminek oka a hazai támogatás hiányában volt keresendő. Az ezüst színű, kijelző nélküli „hasábfon” bármely USB 1.1 kompatibilis PC-ne használható. Maga a vas tartalmaz egy mikrofont, hangszórót és számbillentyűket, ezt egészíti ki a tárcsázó szoftver és a cég a háttérben, a világ 48 országában elérhető szolgáltatása. Világszerte üzemeltet ugyanis a gyártó partnercége, az InnoMedia olyan szervereket, melyek révén számítógépünk és meglévő internet kapcsolatunk segítségével hívásokat kezdeményezhetünk a nyilvános távbeszélő hálózatra is, számos helyre a megszokottnál sokkal olcsóbban.




Elérhetők a tengerentúli rokonok, vagy akár a hazaiak is, de ők - hmmm, vajon miért? - drágábban. A cikk írásakor egy perc USA távhívásért 11 forint 50 fillérrel csökkent az egyenlegünk, hazai mobil szám elérésekor pedig 53 forinttal. A legjobban Hong Kongi kapcsolatainkat virágoztathatjuk fel, percenként mintegy 9 forintot „költekezve”. A pontos, pillanatnyi tarifák lekérdezhetők a forgalmazó honlapján. 3000 és 6000 Ft-os bruttó összeg értékű adagokban vásárolhatunk feltöltő kártyákat a hazai forgalmazónál, a kezdőkészletben csak néhány dolláros adag lapul.

Teljesen ingyenesen hívhatunk más USB Phone készülékeket egyedi azonosítószámuk alapján, mivel ilyenkor a szolgáltatás nem téved távbeszélő hálózatokra. A beszélgetések már meglévő internet kapcsolatunkat veszik igénybe - nyilván ennek díja nincs benne a fentebb sorolt árakban.

A teljes cikk a 2003. szeptemberi számunkban olvasható.

A termékről további információkat a forgalmazótól lehet kérni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.