Hirdetés

Your Uninstaller! - a májusi teljes verzió



|

Windows alatt elvileg igen egyszerűen távolíthatunk el programokat, a gyakorlatban azonban rengeteg probléma forrása lehet. Ezek megelőzésére szolgál teljes verziónk.

Hirdetés

Mint már említettük, a Windows - a Vezérlőpult -> Programok telepítése és törlése menüpontban - lehetőséget kínál a telepített programok eltávolítására. Ez azonban sokszor nem takarít ki tökéletesen az eltávolított alkalmazás után, és nem mutatja meg a rejtett bejegyzéseket sem. Ráadásul ha az adott program eltávolítási információja valami miatt megsérül, akkor amíg világ a világ (vagy legalábbis a következő újratelepítésig) ott fog ülni a Programok telepítése és törlése listán - örök mementójaként annak, hogy valami már nincs rendben operációs rendszerünkkel.
Ezeket a problémákat próbálja meg orvosolni a Your Uninstaller!, amely többek között megkönnyíti a programok eltávolítását, részletes információkat ad a telepített alkalmazásokról, kilistázza a rejtett elemeket, és leszedi az amúgy leszedhetetlen szoftvereket is. Éppen ezért minden felhasználónak javasoljuk a kipróbálását, különösen akkor, ha sok programot tesznek fel gépükre.
A Your Uninstaller! telepítése nagyon egyszerű, semmilyen extra teendőnk nincs a programcsoport és a célmappa megadásán kívül. Az állományok merevlemezre másolása után pedig máris birtokba vehetjük a programot. Gyakorlatilag egyetlen főablakot használ, ezért ismerkedjünk meg gyorsan ennek a felépítésével és működésével!

 

your_1_web.jpg

 


A programablak felső részét a funkciók gyors elérését szolgáló ikonok foglalják el. Ez alatt kapott helyet az alkalmazás főablaka, a program által felderített, telepített alkalmazásokat mutatva. Jobboldalt az információs mező látható, amely az aktuálisan kiválasztott programról árul el részletesebb adatokat.
A Your Uninstaller! más módon dolgozik, mint a hasonló programeltávolító alkalmazások. Míg a többiek általában csak azokat az alkalmazásokat tudják eltávolítani, amelyeket „rajtuk keresztül" telepítettünk, a Your Uninstaller! a korábban felrakott programokat is le tudja szedni. Utóbbi művelet pedig egyszerűbb már nem is lehetne; ráállunk a programok között a kiválasztott alkalmazásra, duplán kattintunk rá, megnyomjuk a Del billentyűt, esetleg az Uninstall gombot, vagy a jobb gombbal elérhető menüből szintén kiválasztjuk az Uninstall pontot. Ezután már csak egy megerősítés vár ránk, és a program máris leszedi a nem kívánt alkalmazást. Ha akarjuk, akkor ennél még egyszerűbb dolgunk is lehet: elég az adott programnak az Asztalon található indítóikonját a Your Uninstaller!-ére ráhúzni!
Persze, nem mindig ilyen egyszerű valamely alkalmazás eltávolítása; előfordulhat, hogy leszedés után az adott program valami „szemetet" (különböző állományokat, illetve rendszerleíró adatbázis-bejegyzéseket) hagy maga után. Ezek eltávolítása sem fog gondot okozni a programmal, elég ráállnunk a kijelölt programra és a jobb gombbal elérhető menüből kiválasztani a Clear It! pontot, amelynek hatására a program kilistázza azokat az elemeket, amelyeket az adott alkalmazás maga után hagyott. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a takarítást a Your Uninstaller! automatikusan elvégzi, ha vele hajtjuk végre a programok eltávolítását, ezért csak akkor van értelme használni, ha korábban nem kértük az egyéb - el nem távolított - elemek törlését.

 

your_2.png

 


Alkalmazásunk egyéb hasznos tulajdonságai közül mindenképpen érdemes kiemelni, hogy képes különböző szempontok alapján keresni a telepített programok között (Search parancs vagy +) - ez természetesen akkor hasznos, ha már rengeteg programunk van a gépen. Szintén praktikus, hogy a telepített programokról részletes információt is kérhetünk: ha az egeret a kiválasztott program ikonjára visszük, akkor pár másodperc múlva egy felugró ablakban vagy a jobb gombbal elérhető menüben található Details paranccsal. Ez utóbbi esetében a program eltávolítási adatait is szerkeszthetjük, természetesen ez csak haladó felhasználóknak javallott. A szabad kísérletezést segíti, hogy az eltávolítási információt elmenthetjük, és később bármikor vissza is tölthetjük, ha elállítottunk valamit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.