Hirdetés

Zenegigászok egymás között



|

Hirdetés

Az együttműködés gondolatát Londonban melegen fogadták, de kizárták - amiről pedig a szaksajtó szívesen cikkezett -, hogy az elképzelés megvalósítása során máris bármiféle felvásárlás szóba került volna. Mi több EMI kommünikéje kijeleni - utalva a BMG-Napster megállapodásra -, hogy: "A Bertelsmann által ajánlott dekódolási eljárás nem jelenti, hogy azt az EMI is használni fogja." Ugyanakkor nem tagadják, hogy amióta az EU szabályozás megakadályozta a Warner Music Grouppal való stratégiai szövetségüket, fontolgatják egy másik társulás lehetőségét. Való igaz, ha az angolok a Bertelsmannal, vagy bármely másik nagy márkával való szoros együttműködés mellett döntenének, valószínűleg szintén igen kemény regulációs vitákra kellene számítaniuk.
Az angol sajtó elemzései szerint a legvalószínűbb, hogy a Bertelsmann teljes egészében felvásárolja az EMI-t, és saját zenei cégét a BMG-t annak érdekében, hogy a szellemileg és pénzügyileg is újratőkésített vállalkozást a londoni tőzsdére vihesse. Az egész ügy pikantériája, hogy - német lapok értesülései szerint - a Napster üzlettel a BMG-hez érkező két új főnök Michael Dornemann és Strauss Zelnick belépése előkészítette az utat elődjük Rudi Gassner EMI-hez való távozásához.


A német szólam


Az angol szólam

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.