Hirdetés

Zenekari próba



|

Hirdetés

Nyilván minőségben nem lenne túl jó, de arra megfelelő lenne, hogy otthon elővegyük, és felidézzük az új ötleteket. Kérdéseim: ehhez milyen hardver és szoftver, illetve mekkora tárhely szükséges mondjuk, 10 perc zenéhez, továbbá, hogy próbáljuk-e keverővel felvenni, vagy elegendő egy-két mikrofon a hallgatható minőséghez?A felvételekhez egy AMD Athlon XP 2200+ processzoron alapuló számítógép teljesítménye már bőven elegendő, és ennek az ára sem túlságosan magas. Ebbe 80-100 gigabájtos merevlemezt javasolunk, és ha a hangminőség valóban nem szempont, akkor tetszőleges hangkártyát. A tízperces zenei anyag helyfoglalása a rögzítés paramétereitől függ. CD-minőséget - 16 bites, 44 kilohertzes hangot - feltételezve egypercnyi hanganyag körülbelül 10,1 megabájtot foglal el, tehát 10 perc nagyjából 101 megabájtot. Ha ennél gyengébb minőségben, esetleg közvetlenül MP3-ba rögzítenek, drasztikusan csökken az elfoglalt tárterület.

Keverő beszerzése kissé megdrágítja a rendszert, így ezt annak függvényében érdemes fontolóra venni, hogy mekkora zenekarról, milyen hangszerekről van szó, valamint hogy az egy-két mikrofonos beállással rögzített próbafelvételeket visszahallgatva az megfelelő minőséget szolgáltat-e.

Ha meggondolnák magukat a hangminőséget illetően, a tökéletes felvételhez a Terratec DMX 6 Fire vagy LT kártyát javasoljuk, ugyanis ezek zajszintje a legalacsonyabb!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.