Hirdetés

Zenére lassuló egér XP-n



|

Hirdetés

Valami annyira lefoglalja a processzort, hogy az egér üzeneteire nem ér rá odafigyelni.Az egyik lehetséges ok az, hogy a CD-meghajtó programozott I/O (PIO) módot használ. Ennek ellenőrzéséhez nyissuk meg az Eszközkezelőt (kattintsunk a jobb egérgombbal a Sajátgépen --> Tulajdonságok --> Hardver --> Eszközkezelő). Az IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportban kattintsunk duplán előbb az elsődleges, majd a másodlatos IDE csatornán, és a megjelenő panelen válasszuk ki a Speciális beállítások fület. A legjobb teljesítményhez az Átvitel módja sorban a Ha rendelkezésre áll, akkor DMA lehetőségnek kell szerepelnie. Amennyiben ez az opció van kiválasztva, s a Jelenlegi átviteli mód nem Ultra DMA, hanem PIO, akkor hardverprobléma akadályozza a CD optimális kezelését. Esetleg próbáljuk megcserélni a kábeleket, úgy, hogy a CD-meghajtó egy másik IDE csatornára kerüljön.




Az Eszközkezelőben maradva kukkantsunk be a DVD/CD-ROM meghajtók csoportba is, és dupla kattintással hívjuk elő a meghajtókhoz tartozó adatokat. A kissé más színezetű Tulajdonságok fülön találunk egy a ***Digitális CD audio engedélyezése erre a CD-ROM meghajtóra kapcsolót. Ez azt jelenti, hogy a Windows nem a kis analóg összekötő kábelt használja a meghajtó és a hangkártya között, hanem a digitális jelet olvassa le a CD-ről, azt dolgozza fel, és küldi tovább a hangkártyának. Ha kikapcsoljuk, a lejátszás teljes egészében a meghajtóra hárul, de ha nincs összekötő kábelünk, akkor egy hangot sem fogunk hallani.



A Media Player különböző animációi akár 17-25 százalékos processzorterhelést is okozhatnak; igaz, ehhez a lejátszónak láthatónak kell lennie. A 9-es változat ugyanis van annyira intelligens, hogy ha takarásban van, például egy teljes képernyőre nyitott Worddel, akkor nem számolja tovább az animációt -- a zenét ettől persze még tökéletesen lejátssza. Próbálkozhatunk az animáció kikapcsolásával (Nézet --> Képi megjelenítés --> Nincs képi megjelenítés), vagy ugyanitt átkapcsolhatunk a Lemezborító nézetbe.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.