Hirdetés

Zöld szövetség a CeBIT-en



|

Zöld szervezet alakult amely széndioxid kibocsátás csökkentését szeretné elérni.

Hirdetés

Megalakult a The Climate Savers Computing szervezet a világ legjelentősebb IT-gyártóinak a közreműködésével. A szövetség a Dell, az EDS, a Google, a HP, az Intel, a Lenovo, a Microsoft és WWF (World Wildlife Fund) vezetésével alakult és a CeBIT kiállítást szeretné felhasználni arra, hogy üzenetét eljuttassa a felhasználókhoz. Támogatói közé tartozik még az AMD, a Delta Electronics, az eBay, a Fujitsu, a Hitachi, a Marvell Semiconductor, a NEC, a Sun és a Supermicro is.

 

A szövetség célja, hogy csökkentse a számítógépek energiafogyasztását és ezáltal a széndioxid kibocsátást - a cél 2010-re ezeknek az 50%-ra, azaz a felére csökkentése. Ezt elsősorban hatékonyabb alkatrészek felhasználásával és az energiagazdálkodási képességek javításával szeretnék elérni. Évi 54 millió tonnával csökkentenék a számítógépek működése által a légkörbe került széndioxid mennyiségét, ami körülbelül 11 millió autó vagy 10-20 széntüzelésű erőmű szennyezésével egyenértékű.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.