Hirdetés

Zseb-PC-kommunikátor a Microsoft és a SAGEM együttműködésében



|

Hirdetés

Az új eszköz nagysebességű internetes kommunikációra is képes.A SAGEM Pocket PC a Microsoft Windows Powered Pocket PC szabványán alapul, illetve egy kétnormás mobilkommunikációs eszközként is működik. Egyrészt egy szabványos GSM telefont és egy GPRS (General Packet Radio Service) készüléket is magában foglal. A GPRS egy GSM kompatíbilis "zsebeszközökre" kifejlesztett nagy-sebességű kapcsolási szolgáltatás, amelynek adatátviteli sebessége másodpercenként 115 Kbit-ig terjed. E technológiák Európában igen széles körben támogatottak, az USA-ban viszont kevésbé. Így az öreg kontinensen már jövő héten üzletbe kerülnek az első darabok - az európai kampányt Franciaországban indítják -, de a tengerentúlon még keresik a megoldást a bevezetésére.

A GPRS lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy szabadon szörfözzenek az interneten, s méginkább, hogy igénybe vegyék a legkülönfélébb vezeték nélküli szolgáltatásokat. Az SAGEM zseb-PC az első olyan PDA eszköz, amelybe egy számítógépet és egy mobilkommunikációs eszközt integráltak. A SAGEM eszközének legnagyobb hibája pillanatnyilag az ára. Kezdetben 850 dollár körüli áron kívánják árulni. Csakhogy egy mobiltelefon hagyományos PDA-ra csatlakoztatásával létrehozott kommunikációs egység költségei 300 dollár körül kezdődnek.


A francia zseb-PC itt lakik

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.