Hirdetés

Zuckerberg kereste a legtöbbet tavaly



|

A Facebook-alapító majdnem 2,3 milliárd dollárt keresett. Több mint kétszer annyit, mint az USA második legjobban fizetett vezérigazgatója.

Hirdetés

A GMI Ratings jelentése szerint 2012-ben Mark Zuckerberg volt az Egyesült Államok legjobban fizetett vezérigazgatója. A Facebook-alapító évi 500 ezer dolláros alapfizetése mellé (a jövő évtől csak jelképes 1 dollárt vesz majd fel) közel 2,3 milliárd dollár értékű részvényopciót is kapott.

Zuck több mint kétszer annyit keresett, mint a legnagyobb kompenzációt húzó amerikai CEO-k listájának második helyezettje, Richard Kinder, a Kinder Morgan energetikai vállalat első embere, aki „csak” 1,1 milliárd dollárt vághatott zsebre tavaly.

Hirdetés

A GMI Ratings több mint kétezer amerikai tőzsdei cég vezérigazgatójának juttatási csomagját elemezte a lista alapjául szolgáló kutatás során. A Top 10-be több IT-vállalat vezetője is befért: köztük 143 millió dollárral Tim Cook, az Apple és 109 millió dollárral Mark Benioff, a Salesforce vezére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.